Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безглутенов козунакОформяме нашия домашен козунак както ни харесва - на плитка, топка, козуначено руло.
Печем на 170 градуса за 45 минути....
Пиян козунак
Маята се оставя да се активизира с малко топло мляко, супена лъжица захар и малко брашно.
В тавичка слагаме пресятото брашно, яйцата, захарта,...
Обикновен козунакЯйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от млечната...
7
Чешки козунак
Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко.
Замесвам...
Козунак пролетТестото за козунак не трябва да бъде като това за хляб, т.е. не трябва да е сухо, а влажно и мекичко....
1
Веган козунакБрашното се пресява в дълбок съд за месене и се прави кладенче. Млякото се затопля и в едната половина се разтваря маята с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно...
1
Украински козунак
Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно....
Класически козунакРазбъркайте маята с част от топличкото прясно мляко, малко захар и брашно. Оставете да се активизира за 20-30 минути. Загрейте маслото или маста с...
3
Шуменски козунак
Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да втаса...
Неизсъхващ козунакЧаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се добавя...
2
Експресен козунак
Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното масло...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: