Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кръгли Козунаци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кръгъл козунак с локум и бадеми
Печете ароматен козунак с локум и бадеми в загрята фурна на 170°C до златисто....
Пълнен козунакПресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно мляко...
1
Чуден козунакНе искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак на конци, без да си правя...
2
Козунак Бриош
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.
Завийте съда със стреч фолио и оставете на...
Ирански козунак
В дълбок съд разбиваме маслото добре и постепенно добавяме жълтъците един по един. След това слагаме и сметаната и маята, която предварително е разтворена...
Френски козунак
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.
Добавя...
Козунак ИскраРазбиваме с миксер яйцата, захарта и млякото (топличко) докато се стопи захарта. Накрая добавяме и олиото и солта.
В брашното смесваме маята и...
9
Велинградски Козунак
От приготвеното козуначено тесто се оформят козунаци с различни плетки (3 или 4-ка)....
Портокалов козунакРазтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути;
През това време пресейте...
3
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: