Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моите форумни постове

Христо Петров
Благодаря за тази информация
Христо Петров
Много полезен съвет,благодаря :y:
Христо Петров
В големите супермаркети
Христо Петров
В стъклени съдове по възможност и да има капак
Христо Петров
Аз пия магнезий на хапчета и съм много доволен
Христо Петров
тази рецепта съм я правил,става много вкусна туршия
Христо Петров
400 г свинско филе, нарязано на тънки ивици 1/2 ч.ч. брашно с набухватели 100 мл газирана вода сол на вкус черен пипер на вкус олио за дълбоко пържене за соса: 1 с.л. олио 2 с.л. доматено пюре 150 мл вода 2 с.л. винен оцет 2 ч.л. соев сос 2-3 с.л. кафява захар сол на вкус кориандър или магданоз за поръсване Начин на приготвяне 1. Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея. 2. В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия. 3. Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона. 4. Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.
Христо Петров
Пробвах рецептата,стана превъзходно,благодаря ви
Христо Петров
пробвайте приятели тази рецепта-уникална е
Христо Петров
Аз не харесвам добавките, :n:
Христо Петров
И аз бланширам само зелен фасул,грах,спанак
Христо Петров
Ореховки 3 белтъка 1/2 ч. ч. пудра захар 1 ч. ч. смлени орехи 1 ванилия 1/2 ч. л. лимонов сок Първата стъпка от рецептата за ореховки е разбиването на белтъците. Купата, в която разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера трябва да са напълно сухи, за да се получи твърда смес при разбиването. Най-добре е, белтъците да не са пресни и току-що отделени от жълтъците, а да са престояли примерно един ден, така са по-хомогенни и се разбиват по-добре. Но дори и белтъците ви да са пресни няма никакъв проблем. Разбивате белтъците с щипка сол, като най-добре е, за целта да ползвате миксер. Добавяте малко по малко и пудрата захар, ванилията и лимоновия сок, и разбивате до твърд сняг. След това добавяте малко по малко фино смлените орехи и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а например с готварска шпатула или дървена лъжица, за да останат белтъците на твърд сняг. След като орехите се разпределят равномерно, с помощта на лъжица, загребвайки от сместа, оформете ореховки с желания от вас размер в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Печете ореховките в предварително загрята на 150 градуса фурна, докато придобият леко кафяв цвят. Продължителността на печене е около 25 минути.
Христо Петров
Сочен шоколадов сладкиш 2 яйца 70 гр захар 120 гр брашно 1/2 пакетче бакпулвер 1 супена лъжица какао на прах 200 мл прясно мляко 70 мл олио 3 супени лъжици мармалад или конфитюр (в случая е използван конфитюр от боровинки) За заливката: 100 гр захар 100 гр. масло (маргарин) 50 мл вода 100 гр орехи (смлени) 2 супени лъжици шоколадов крем (течен шоколад) Разбийте белтъците със захарта, след което постепенно добавете жълтъците. В сместа добавете млякото, олиото, няколко супени лъжици мармалад и разбъркайте добре. Брашното разбъркайте с бакпулвера и какаото. Добавете брашнената смес в яйчената и отново разбъркайте добре. Покрийте съда за печене (20 x 20 см) с хартия за печене и вътре изсипете тестото. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Междувременно пригответе заливката. Смесете в тенджерка на умерен огън водата, захарта и маслото и ги разтопете. Добавете течния шоколад и орехите и разбъркайте добре. Набодете още топлия сладкиш с вилица на няколко места и веднага го залейте с топлия шоколадов сос. Оставете сладкиша да се охлади, а след това го сложете в хладилник няколко часа, за да се втвърди хубаво. Нарежете на кубчета и поднесете.
Христо Петров
Истинския мед се захаросва
Христо Петров
не,носъм чувал хубави отзиви за нея
Христо Петров
направих тези питки за закуска,децата си облизаха пръстите :kiss:
Христо Петров
превъзходни питки за всички,обичам тези питки
Христо Петров
изглежда вкусно,ще го приготвя