Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моите форумни постове

Христо Петров
Куркумата е традиционно наричана индийски шафран, тъй като наситеният й жълто-оранжев цвят е сходен с този на почитания шафран. Тя е използвана като подправка, лековита
Христо Петров
Паша пилаф Необходими продукти 2 ч.ч. ориз 2 и 1/2 ч.ч. месен бульон 250 г кайма без тлъстини 2 филии стар хляб 1 глава лук 2-3 с.л. кедрови ядки 2 с.л. масло сол, черен пипер 2 с.л. олио за пържене Начин на приготвяне Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
Христо Петров
Телешкият шарден всъщност представлява дебелото черво на телето
Христо Петров
ОБИЧАМ ВСИЧКО С ТИКВА
Христо Петров
изомалт е заместител на захарта , вид алкохол на захарта, използван предимно за неговите физични свойства като подсладител
Христо Петров
да,така е
Христо Петров
студен през лятото с бучка лед :y:
Христо Петров
С малко зехтин
Христо Петров
Родопски бухти кисело мляко 0.500 кг (1 кофичка) яйца 5 бр. захар 200 г (1 чаена чаша) брашно 1 кг (5 чаени чаши) сода бикарбонат 5 г (1 чаена лъжичка) сол на вкус растително масло за пържене Начин на приготвяне В киселото мляко се разбъркват содата и захарта, а след това се прибавят разбитите яйца, солта и брашното. Замесва се тесто, по-меко от банично. От него се източват кори, дебели 0.5 см, които се нарязват на ромбове. Изпържват се в сгорещената мазнина и се поднасят топли с кисело мляко или пудра захар.
Христо Петров
В Лидл го има,потърсете там
Христо Петров
И аз си изпатих с ориз от Кауфланд с малки мушички вътре
Христо Петров
и аз не харесвам брашното,варя го повече и се сгъстява
Христо Петров
рецептата е много хубава,ше пробвам
Христо Петров
В ЛИДЛ.
Христо Петров
бирата я използвам при печене на месо,става много вкусно
Христо Петров
За тестото: 1/2 кг брашно 1 кофичка кисело мляко 1 с.л. сода бикарбонат 1 ч.ч. захар 1/2 к.ч. олио 1 ч.л. канела 4 с.л. какао За заливката: 50 мл. вода 1 ч.ч. пудра захар 100 г масло 1 с.л. какао,добър апетит! :y:
Христо Петров
Рецепта: Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.
Христо Петров
много са