Моите форумни постове

Марияна
Имам острилка за краставица. Форми - сърце, цвете, кръг за пържене на яйца.Купих ги от сайта Али Акспрес. Много видове формички за сладки /подходящи за меденки, джинджифилови например/, защото обичам да правя такива - сърце, цвете, динозавър, заек, мече, пеперуда ..... - стандартните. Също и комплект от по 4 бр. различни по големина сърца и накъдрени кръгове. Имам много и такива /пласмасови/ с бутало като се настине мечето например става с много детайли по него, релефни един вид - елха, шапка, рокля, обувка, елхова играчка, чантичка, снежен човек, ръкавичка с един пръст.....Те са на фирма Фереро, продават ги по 4 различни по вид в кутийка /зелена на цвят/, струват към 3,40 лв. на промоция, що се отнася за тези с бутало.Има ги в големите супермаркети.
Марияна
Късният следобед с домашен сладкиш, кекс или купени бисквити в събота и неделя, както и сутрин със закуската.През останалите дни от седмицата - сутрин.Винаги го пия горещо чисто или с малко мляко.
Марияна
Вода около 2 л. смятам е достатъчно.Тук не се включва кафе, чай, което се консумира за деня, безалкохолно също.
Марияна
Като казахте кюфтета от магаре, хапвала съм сушен суджук от месо на магаре. Донесоха ми го хора които ми бяха на гости, нарязахме го на тънко сухото мезе и хапнахме. Месото беше добре овкусено, изсушено и с тъмно месо. Хареса ми на вкус.После ми казаха че суджука е от магарешко месо с малко свинско.Като чух това не го кусах повече.Ако бяха ми казали преди това не бих яла.
Марияна
Основно ястие, често и салата с пресни зеленчуци-за вечеря всеки ден без събота и неделя.Сутрин печени сандвичи на фурна или форма 12 със солени мъфини, пържени филии, студени сандвичи.Събота и неделя задължително сладкиш, сладки мъфини или кекс за кафето,основно ястие и супа за вечеря, а сутрин макарони със сирене, баница с готови кори или тестяна закуска - например тутманик, питки, кифли и др.Обикновено не обядваме.
Марияна
И двете-задължение и хоби.
Марияна
Ябълков оцет използвам най - често. В момента имам "Кулинар". Балсамов също много ползвам на фирма Сан Лазаро. Скоро ми подариха малко оцет - винен, домашно приготвен в шишенце от 350 мл., беше силен, кисел, ароматен, тъмен и гъст.Казаха ми че трябва да слагам много малко от него или да го разредя.
Марияна
Правя два вида, които не се пекът, единият е с кафе и черен шоколад, а другият със сладко от ягоди /качила съм го в сайта/. Общи съставки и при двата са бисквити за чийзкейк, крема сирене. Като рецепти и съставки се различават. Стават много вкусни. Яла съм няколко пъти и такива с маскарпоне, без печене с боровинково сладко и един с моркови. Бяха разкошни.Но не съм ги приготвяла.
Марияна
Да, често ползвам кори за баница. Ползвам марките "Белла", "Фамилия" от финно точени 500 гр., "Одрински за баница"/от кръглите, в големите пакети от 500 г./ на фирма "Голдис".В последно време ползвам и "Царица - Фини,точени" харесаха ми.
Марияна
Пия чая си само с мед.Купувам си хубав домашен от акация.Чая който предпочитам е липа (аз си го бера и суша).Също пия и Утро,Планински...
Марияна
Различно, зависи дали е работен ден или почивен или дали сме навън, в друг град ...Ако съм на работа 1-2 ч.Например докато се пече ориз със зеленчуци в фурната, които преди това съм подготвила, задушила..., правя салата или таратор, на котлона ври мляко за крем нишесте за десерт т.е правят се няколко неща едновременно.Понякога и 3-4 ч.ако се правят повече неща.
Марияна
Само едно нещо готвя в нея-картофки . Ето и рецептата: Трябва ви йена с капак. Обелвате, измивате и нарязвате картофи.Слагате ги вътре.Посолявате, слагате черен пипер, копър на ситно и масло повечко нарязано на бучици.Почти покривате с вода.Захлюпвате с капака.Печете за 20 мин.Към края го махате. Едната ми микровълнова е с трикрак грил и на него понякога пека санвичи на съотв. прогр.
Марияна
Това са ягоди и банан.Също и ягоди и малини.
Марияна
Със запръжка, но малко.Става по вкусен.Чела съм, че със запръжка е вреден.Готвя го на котлона.
Марияна
Готвя в малки количества, изяжда се.Рядко ми остава и го комбинирам с нещо прясно приготвено.Не хвърлям, не замразявам готвено. Има хора, които стерилизират в буркани или замразяват. Ако става давам на кученцето, например нещо исъхнало или месо.
Марияна
Правя го, но със сигурност не е полезно. Замразявам във фризера на пакетчета печен патладжан, почистен пипер за пълнене, печен пипер с люспите, лапад.Подправки също замразявам, но и суша.Зимата купувам само копър. Моркови и пипер за супа си купувам по 4,5 бр. като свършат пак. Държа ги в хладилника. Домати на парченца в кутии /купувам определена марка която харесвам, гледам като я пуснат на промоция/ се запасявам. Сладко - 3,4 вида правя. Компот - 2,3 вида правя. Зеле в бидон правя. Моркови в буркани за руска салата правя. 1 вид туршия в буркани правя, слагам и фикс. Мариновани краставички си купувам.
Марияна
Задължително вкусни десерти, тестени закуски. Другото е ястия със зеленчуци. Обичаме и свинско, пилешко. Много ядем и риба за предпочитане прясна от Черно море, но и си купуваме често и ципура, пъстърва замразени от Лидъл или замръзена скумрия от еднин рибен магазин.
Марияна
1.Домашните рецепти на Йоли 2.Пекарната на Рудолф 3.Пекарната на мисис Чайлд и мосю Пепен 4.Бон Апети на Лора и Стоян