Тъй ли? Какво означава "няма да се отдели"? И къде според Вас се изпарява глутена? Не съм чела по-голяма дивотия.
Иначе, също така внимавайте с фабричната пудра захар, към която обикновено се добавят около 5% нишесте за предотвратяване на слепването (има вероятност да е използвано пшенично). ;)
Освен при цьолиакия, глутенът е противопоказен и при страдащи от Хашимото, което също е автоимунно заболяване. Тук процентът е доста по-голям, а причината е в подобните антитела при двете заболявания. В случая обаче унищожават щитовидната жлеза. Има изследвания, които показват и значително подобрение при деца, болни от аутизъм, които са на безглутенов режим на хранене...
Като дете много обичах това сладко. Преди години го приготвих по този начин. Беше първият ми опит с черен бъз. Малко се разочаровах от резултата защото имаше много семки. Тази година правих сироп от бъз и отделих една част от него за сладко. Пасирах плодовете, прецедих сока, добавих захарта в него заедно с едно пакетче гелфикс. Може да използвате и натурален пектин от сърцевина на дюля. Аз така смятам да направя следващия път. Със сигурност обаче резултатът беше доста по-сполучлив от първия ми опит. ;)
Моите коментари