Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Тъй ли? Какво означава "няма да се отдели"? И къде според Вас се изпарява глутена? Не съм чела по-голяма дивотия. Иначе, също така внимавайте с фабричната пудра захар, към която обикновено се добавят около 5% нишесте за предотвратяване на слепването (има вероятност да е използвано пшенично). ;)
Анонимен коментира:
Освен при цьолиакия, глутенът е противопоказен и при страдащи от Хашимото, което също е автоимунно заболяване. Тук процентът е доста по-голям, а причината е в подобните антитела при двете заболявания. В случая обаче унищожават щитовидната жлеза. Има изследвания, които показват и значително подобрение при деца, болни от аутизъм, които са на безглутенов режим на хранене...
Анонимен коментира:
Като дете много обичах това сладко. Преди години го приготвих по този начин. Беше първият ми опит с черен бъз. Малко се разочаровах от резултата защото имаше много семки. Тази година правих сироп от бъз и отделих една част от него за сладко. Пасирах плодовете, прецедих сока, добавих захарта в него заедно с едно пакетче гелфикс. Може да използвате и натурален пектин от сърцевина на дюля. Аз така смятам да направя следващия път. Със сигурност обаче резултатът беше доста по-сполучлив от първия ми опит. ;)