Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Здравейте!!! Да споделя и аз какво направих преди Нова година. Взех 2 бр.свински рибици/карета/.Затрупах ги хубаво в сол и престояха около 30 часа,след това 3 часа на ТЕЧАЩА вода в тенджерата.След подсушаване ги намазах със смес от:червен пипер,черен пипер,чимен,чубрица,счукан чесън,около 50 мл червено вино и вода,за да се получи кашеста смес.След 2 дни под стрехата ги сложих за 12 часа между две дъски,за да се сплескат до 2-3 см дебелина.След това отново на проветриво и сенчесто място.След 2 седмици бяха готови за замезване с виното. Вторият опит беше почти същата процедура,но 48 часа в сол и обмазване със суха смес от същите съставки плюс лют пипер,но без чесън и същата схема на сушене. Изводите: 1.Малко ми е солено говоря за опит 2 2.И двете проби стават за консумация и то без да се правят компромиси. 3.Удоволствието,че сам си си приготвил мезето е незаменимо пред това да си го купиш готово от магазина. 4.Съотношението на подправките е по предпочитание,аз съм привърженик на по-пикантното. Стана много дълго съжалявам!!!
Анонимен коментира:
Зайчето вече е във фурната.После ще докладвам за резултата.А докато го чакаме смятаме с едни приятелчета да се почерпим.Честит Имен Ден на всички именници.Да са живи и здрави.
Анонимен коментира:
Уважаема Ардеа,хвала на баба Ви за рецептата,хвала и на Вас,че сте я споделили с нас лакомниците.Трети път го правя и всеки път е по-хубав и по - хубав!!!Весела и щастлива Нова година.
Анонимен коментира:
Кексът е във фурната,после ще пиша как съм го издокарал.
Анонимен коментира:
Пробвах го кексчето,но му намалих олиото на около 120 мл просто толкова имах под ръка.Стана чудесен благодаря на Роси за добрата рецепта.