Благодаря Вальо! Ползвам хлебопекарната само да омеси тестото. Готовото тесто разделям на 4 топки, поливам с топла мазнина и покривам да втаса за около 30 мин.
Защо да не успееш. Масленото тесто се приготвя много лесно, а плънката няма предварителна термична подготовка. Пробвай, лесно е :) и чакам да споделиш резултата ;).
Благодаря Веселина! Опитай, сигурна съм, че ще ти хареса. Това е от онези ястия, които неможеш да спреш да ядеш ;). А турската кухня е впечатляваща, поне това което съм опитвала аз. Малко не здравословна, според мен, защото има доста пържено и сладко, но много вкусна.
Благодаря Сия! Соса е наистина е чуден. Признавам, че съм го приготвяла и към други печени меса, а и като сос към меса на скара. Домочадието доста го харесва.
Благодаря Ваня! Мисля, че онова, което прави кекса с по-влажна текстура е киселото мляко. В тази рецепта обаче търсим ефекта пухкав и мек кекс. Това според мен се постига с прибавянето на олио вместо масло, на кисело мляко и непременно отделно разбити белтъци.
Ваня благодаря, че си толкова наблюдателна. Всичките ми снимки са надписани, само че тази е по-стара и надписа и е по-наситен. Съгласна съм, че не е хубаво да се ползват чужди снимки и много се ядосвам когато някой го прави. А когато го направят с мои снимки съм безкомпромисна. А рецептите са мои и всяка една е приготвена, снимана и опитана от мен :).
Сия благодаря за бързата намесата. Аз докато намеря време да се включа можеше да има неприятна полемика :).
А за пастичките какво да кажа, разкошество. Сочни, нежни истинска наслада за небцето.
Моите коментари