Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Diana»Моите форумни постове

Моите форумни постове

DianaГотвите ли Агнешки главички? Дайте съвет
Приготвяла съм агнешка главичка на супа. Невероятно вкусна, но доста трудоемко е премахването на костите. Трябва да е добре сварена, за да се отдели месото.
DianaПробвали ли сте бананов чипс?
Аз съм опитвала бананов чипс, но не ми харесва. Този, който се продава е доста твърд и обработен с нещо, вероятно за да се съхрани по-дълго. В домашни условия съм пробвала и ми допада повече. Приготвям го в сушилня за плодове и зеленчуци, като го нарежа на доста тънки кръгчета и суша около 4 часа.
DianaКакво приготвяте с белтъци?
Благодаря! Не е лоша идеята
DianaКакво приготвяте с белтъци?
Целувки правих вече, но виж за блатове за торта не се бях сетила. Благодаря Илияна! Мисля, че Торта Гараш не е лоша идея
DianaСух или пресен магданоз?
И аз също почти не ползвам сухи варианти. Винаги имам пресни замразени подправки във фризера.
DianaСолено или сладко повече приготвяте?
И двете са му еднакво вкусни
DianaКоя в любимата ви риба за хапване?
У дома обожаваме чернокоп. Според мен е невероятна риба както пържена така и маринована. Често похапваме ципура и таранка. Акулата и хека също много ми допадат.
DianaЛюбима рецепта за мъфини?
Всички малки кексчета са ми любими :blush: Приготвям едни с портокал и заквасена сметана. Много бързи и вкусни, а и търпят импровизации. 3 яйца 1ч.ч. захар 200г заквасена сметана 1/3ч.ч. олио 1 2/3ч.ч брашно 1 бакпулвер 1с.л. прясно изцеден портокалов сок настърганата кора на 1 портокла 1 прахче ванилия Може да се добавят парчета шоколад или сушени плодове или каквото ви харесва
DianaЛюбима комбинация за плодова салата?
И аз предпочитам салатата с мед, вместо сметана. Обикновено слагам банан, ягоди, киви, портокал или пъпеш /от сочните/или ягоди, ябълки, круши. Поливам с мед и поръсвам със зърна нар.
DianaБелите ли краставиците и ябълките преди консумация?
Краставиците беля, защото така са ни по-вкусни, а плодовете понякога беля, а друг път не, не следвам конкретно правило