Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Описанието не беше много добро за новак като мен, но като се допитах до мама кое как, питата стана много хубава :) Беше ми първата пита и излезе по-добре отколкото очаквах! За тези като мен ще напиша - брашното се пресява в тавичка, удобна за месене. Прави се кладенче по средата. На едно място се слага малко топла водичка, захарта, маята и малко брашно, около чаена лъжичка. Размива се хубаво и се оставя да се активира. Разбира се, когато се видят малки шуплички по повърхноста на течността. В отделна чаша се слага кис. мляко и содата и се бърка да шупне. Всичко това + прясното мляко и яйцата се излива в кладенчето и се меси, като се взима малко по малко брашното от краищата към кладенчето. Дано да е било полезно.
Анонимен коментира:
Рецептата е написана малко неточно. Ако бях начинаещ готвач, щях да се чудя какво не ми се получава. В продуктите има 1бр. домат, но не е споменато къде се слага. Ако сложиш бешамелът направо отгоре без първо да оставиш слоевете да се запекат с малко вода, ще се получи или изгорял бешамел или несготвени кайма и зеленчуци. Не е ясно картофите също ли се бланшират, или само тиквичките. Добре, че знам как се прави мусака, защото принципът е почти същия, но не запържих картофите.