Нина Тодорова
Нина Тодорова
Новак

Моите коментари

Нина Тодорова коментира:
Много благодаря за рецептата! Аз добавих и парченца бял шоколад и се получиха идеални!
Нина Тодорова коментира:
Тайната на ореховките е в печенето. За да не станат твърди трябва да се извадят от фурната докато са още мекички, защото като изстинат се втвърдяват леко. Ако ги извадиш, когато вече са се втвърдили после стават като камък. Надявам се да съм била полезна.
Нина Тодорова коментира:
Кремът стана много хубав. За вкуса на моето семейство обаче 5 с.л. захар са твърде малко и затова сложих повече. Отделно прибавих и при разбиването на белтъците. Аз правя същия крем само, че вместо какао карамелизирам 2-3 с.л. захар на дъното на тенджерата преди да сложа млякото. Ако желаете пробвайте става също много хубаво.
Нина Тодорова коментира:
Така го кръсти преди години братовчед ми, който е от плевенския край. Много харесваше този крем и винаги когато идваше на Свищов майка ми го приготвяше. След време като поотраснахме той си записа от нас рецептата, а отгоре на листчето написа "Крем Свищов" От тогава в нашето семейство му викаме така.
Нина Тодорова коментира:
Тази торта е много вкусна, а най-важното лесно и бързо се приготвя. Не чакам нищо да изстива. Към половината от горещия крем прибавям начупен натурален шоколад, а към другата половина начупен бял шоколад. Обикновено натуралния шоколад леко ми се пресича, но като го разбия с пасатора става идеално гладък. Ако нямате под ръка течен шоколад намажете блата с 3-4 лъжици от кафявия крем. Между жълтия и кафявия крем може да сложите още един ред бисквити. По мое мнение 250гр. масло е много и крема става много тежък. За да стане по-гъст и стегнат аз слагам 3 пудинга ванилия и 125гр. масло. Вчера приготвих тази торта, защото днес съпругът ми има рожден ден ( Да ми е жив и здрав.) Довечера като я разрежем ще я снимам и утре ще кача снимки. Желая Ви всичко хубаво!
Нина Тодорова коментира:
Много сполучлива рецепта. Пропуснах единствено киселите краставички понеже нямах в момента, но пак беше много вкусно Непременно ще има следващ път, така че ще ги добавя..
Нина Тодорова коментира:
Миналата година аз също открих тази рецепта в интернет. Много е сполучлива. От тогава приготвям само този козунак. Правила съм го поне десет пъти и резултатът винаги и перфектен.
Нина Тодорова коментира:
Много хубав козунак! Най-важното е, че е много лесен за изпълнение само, че в рецептата липсват ароматизиращи есенции. Правих го два пъти и стана много сполучлив. Благодаря за страхотната рецепта!
Нина Тодорова коментира:
Получи се отлична баница! Сиропа ми дойде повечко, баницата не можа да го поеме и буквално плуваше в него, но вкуса й е много добър.
Нина Тодорова коментира:
Здравейте! Преди да прочета отговора Ви пробвах с вратни пържоли, понеже такива имах, само че запекох предварително месото и гъбите с малко водичка. После добавих соса и разбърках хубаво. Опасявах се да не се пресече от горещото, но се получи много хубава гладка и плътна консистенция. Благодаря за страхотната рецепта. Непременно ще я пробвам по оригиналната Ви рецепта с пилешко месо.
Нина Тодорова коментира:
Може ли да се направи със свинско месо, например вратни пържоли?