Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Нели»Моите коментари
Нели
Нели
Новак

Моите коментари

Нели коментира:
Изключително вкусен сладкиш! Топи се в устата! Благодаря Ви за рецептата! :)
Нели коментира:
В 100 гр суров манголд се съдържат 122% от препоръчителната дневна доза витамин А, 50% витамин С, 1038% витамин К, плюс достатъчно добри дози витамини от група В. Но това не е всичко – по отношение на минералите от същото количество ще получим 10% желязо, 5% калций, 20% магнезий, 11% калий, 18% манган, 9% мед и 5% фосфор, плюс важни аминокиселини, протеин и фибри. Здравословните ползи от консумацията на манголд са невероятни. Той спомага за регулиране нивото на кръвната захар, предотвратяване развитието на различни видове рак. Подобрява храносмилането, стимулира имунната система, намалява температурата и се бори с възпаленията. Манголдът също така понижава кръвното налягане, предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, увеличава здравината на костите, детоксикира организма и укрепва функционирането на мозъка. Също така има и приятен вкус, точно като спанак. Не се колебайте и го включете в менюто си! :)
Нели коментира:
Направих чийзкейка за 20-та годишнина на приятели на родителите ми. Получи се доста добре, само че вместо от ягоди сложих сладко от къпини. :)
Нели коментира:
От както се помня, с баба и мама правим такава лютеница. Става невероятно вкусна, а е толкова проста за правене! И без, и със стерилизиране става трепач! :)
Нели коментира:
Питката стана много вкусна. Към пълнежа добавих задушени гъби, кашкавал, сирене и зелени маслини. Благодаря за рецептата! :)
Нели коментира:
Тортата стана фантастична! Всички я харесаха без изключение! Не е трудоемка и си заслужава да я направиш. :) С много усилия изчаках докато престои в хладилника :D