Липсва кашкавал, който си добавих на своя глава. Иначе благодаря за рецептата. Нямам проблеми със здравето, просто ужасно ме мързи да пържа пълнени чушки със сирене (или както е модерно сега - чушки бюрек).
Това нещо, макар и вкусно, няма нищо общо с пица. Не прекалявайте с подражанието. Нито подправките, нито плънката, нито външния вид; просто нищо не е като при пицата. Освен ако не броим за пица онова балкантуристко недоразумение (печена питка с плънка). За такива неща в Италия ви заплашва углавно преследване, синьора!
Защо освен тенджерата, трябва да се мие и тиган? А не може ли всичко да бъде запържено направо в тенджерата? Питам заради един приятел, де )) Да не говорим пък, че всичко може да бъде сготвено и в тигана, просто се добавя по-малко вода, но пък по-начесто... Иначе се получи много добре, но вместо бутчета сложих филе; и вместо тиган и тенджера, след това мих само тенджера ))) Наздраве от един заклет ерген!
Хмм, или бирата ми е дошла в повече, или наистина не мога да отговоря на отговора ))) Та, по темата - мусака без кайма си е огретен )) Картофен, постен, ама огретен )) Пак върви с бира, то тя си върви и на гладно, де ))) И не махайте стеблата, моля! Като ще рупаме фураж, да го правим като всички тревопасни! Нима магарето подбира само листата? )))
Ама как така ще махаме стеблата на тревуляците? Че те също са вкусни! Карина, обяснявайте защо едно нещо не се слага в манджата, моля! Така поне правят всички готвачи (а и хората на науката, например). Или Вие утре можете да публикувате рецепта за мусака, като просто напишете "кайма не се слага" :) Ама защо, ама как... все въпроси без отговор :)) Хайде, черпя една студена бира, ако тутакси обясните защо без стебла!
"Дали в Родопите има толкова дълголетници заради родопската салата " Наистина, дали дълголетниците в Родопите са чували за тази салата? ))) Гледам, че трябва картофите да са смолянски... а маслинката трябва ли и тя да е смолянска? )))
С тази гозба се посрещат гозбите? Това е нещо на "родопски" език, навярно? И това ще е единственото родопско нещо, май ))) Само за протокола - виждам, че рецептата включва и царевица... Обяснете ми на мен, неукия, къде в Родопите се отглежда царевица и защо я консервирате? ))) А иначе, за да сме точни, това си е най-обикновен джуркан боб, но някой е решил да добави фуражна царевица и да го нараче "родопски".
А защо да не се бърка с качамака, моля? Само защото това нещо е кръстено "родопско" ли? То тогава и тъй наречената от бившия "Балкантурист" шопска салата не трябва да се бърка с оригиналната средиземноморска, може би? ))) Фетишът към родопското направо ме избива на истеричен смях и подигравки!
Съдейки по другите количества, брашното сигурно е две супени лъжици. Но мен това не ме притеснява, винаги готвя на око.
Впрочем, добавих този сос към печено пиле, в чинията добавих и две лъжици картофено пюре. Бива си я манджичката, даже съседката взе да ми завижда ))))
Моите коментари