Салатката ми, приготвена от цвекло по описания начин, нарязано и подправено със зехтин, няколко капки лимонов сок и повечко рендосани скилидки чесън....да има!
Намерил съм удовлетворяващ за себе си вариант да режа стерилизираните, не кисели, краставички преди консумацията на всяка порция. Така руската салата ми издържа по-дълго в хладилника.
Вчера правих от втори опит, защото онзи ден от недоглеждане купих царевичен грис. Затова вчера внимавах и си взех пшеничен, а по-нататък ще правя качамак.
Задължително трябва да се упомене, че се изисква пшеничен грис. Задължително се готви с масло на бавен огън и лимонтозуто е само на върха на ножа, дори не е щипка за такова количество грис. Успех!
Моите варианти са от обърнати купички, гарнирани със сладко от боровинки, с домашен портокалов сироп и с класическата канела на прах.
Да! Аз също се питах нетърпеливо кога ще минат десет дена, но стоически въртях бурканите, че им се замаяха капачките....и се получи - видът на туршийката е чудесен, а вкусът - главозамайващ!
Опаковката с рецепта беше от едрозърнест ориз, но аз имах в момента среднозърнест на "Родна стряха". Искам да се поправя /явно не съм осмислил таблицата с графите/, но готвих 30 мин., а общо, докато го сервирам, обединих времето на 40 минути - много бързичко става!....
Моите коментари