Аз имам по проста рецепта.
В зехтин поставям сухи розмарин , босилек чер пипер, настъргана кора от лимон. настъргана скилидка чесън и го оставям така за 24 часа.
Нареждам кубчетата отцедено сирене в буркан и заливам с овкусения зехтин.
След ден два е готово за консумация.
Месо и карантия не се по солят преди термообработка, защото солта изтегля влагата от месото/карантията и те стават жилави и сухи. При пърженето трябва се карамелизира повърхността
за да остане сочно от вътре. За това не трябва да се бърка, а да се остави да се получи коричка от всички страни като внимателно се обръщат късчетата без да се бодат.
Аз спазвам пропорцията вода мляко 1 към 1.
Чесънът с оцет правя отделно . Всеки да си
слага колкото иска. Предлагам и стрити / не смлени/
сухи люти чушки за подправка за който обича люто.
Моите коментари