Ivo
Ivo
Новак

Моите коментари

Ivo коментира:
Става и на сач
Ivo коментира:
Става !
Ivo коментира:
НИКОГА ЧУБРИЦА !!! Розмарин и чубрица? АБСУРД ! Става с копър.
Ivo коментира:
Става и с готови, почистени кралски скариди.По лесно е.
Ivo коментира:
Става и с овче месо. Различно е.
Ivo коментира:
Аз имам по проста рецепта. В зехтин поставям сухи розмарин , босилек чер пипер, настъргана кора от лимон. настъргана скилидка чесън и го оставям така за 24 часа. Нареждам кубчетата отцедено сирене в буркан и заливам с овкусения зехтин. След ден два е готово за консумация.
Ivo коментира:
Само НИКОГА натриев глутаминат. Вкусно, но МНОГО вредно !!!
Ivo коментира:
По добре копър , вместо магданоз !
Ivo коментира:
Не е лошо да се ограмотиш !
Ivo коментира:
Пърженето не е добре......
Ivo коментира:
Не четеш ли ?
Ivo коментира:
Става и в йенски съд .
Ivo коментира:
Месо никога не се посолява преди термообработка, защото солта изтегля влагата от него и то става жилаво и твърдо.....
Ivo коментира:
Месо и карантия не се по солят преди термообработка, защото солта изтегля влагата от месото/карантията и те стават жилави и сухи. При пърженето трябва се карамелизира повърхността за да остане сочно от вътре. За това не трябва да се бърка, а да се остави да се получи коричка от всички страни като внимателно се обръщат късчетата без да се бодат.
Ivo коментира:
Месото никога не се осолява преди термично да е обработено, защото солта изтегля влагата от него и месото става жилаво и сухо.
Ivo коментира:
Мед загрят над 40 градуса вече не е мед.
Ivo коментира:
Много дълго месене и след това поне 1 час почивка ....
Ivo коментира:
Аз спазвам пропорцията вода мляко 1 към 1. Чесънът с оцет правя отделно . Всеки да си слага колкото иска. Предлагам и стрити / не смлени/ сухи люти чушки за подправка за който обича люто.