- 09.02.12 09:51#1Хитрости за хубаво тестоИ най-лепкавото тесто може бързо и лесно да се разточи,ако вместо точилка се използва плътно затворена бутилка със студена вода.
За да не потече тестото от формата, когато бухва, покрийте го с влажен лист бяла хартия.
Точената баница с пълнеж не трябва да се маже преди печене с яйца. Яйцата ще попречат на тестото да се вдигне във фурната.
Всеки специалитет с тесто ще стане още по-вкусен,ако се капне малко коняк.
Ако при заместването на тестото използвате маргарин, а не масло, сладкишите ще останат меки няколко дни след приготвянето им.ОтговорОтговор с цитат - 16.01.16 01:24#2от: Хитрости за хубаво тестоПреди да се пече каквото и да е с тесто,то трябва да е втасало достатъчно.ОтговорОтговор с цитат
- 17.01.16 11:20#3от: Хитрости за хубаво тестоАз винаги го бия поне 100 пъти в масата, за да влезе въздух в него и да стане по пухкаво.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 10:21#4от: Хитрости за хубаво тестоИ аз мисля че трябва да влезе въздух в тестото и да се образуват мехурчета за да стане пухкаво .ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 04:07#5от: Хитрости за хубаво тестоБие се само тестото за пица.ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 05:04#6от: Хитрости за хубаво тестоИ за козунак се бие.Аз меся набързо,както ми дойде и винаги се полупава супер Това за коняка ще го пробвам ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 12:51#7от: Хитрости за хубаво тестоОт хубаво брашно се получава винаги хубаво тесто,с биене или без.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 09:17#8от: Хитрости за хубаво тестоХммм трябва и маята да е добра, че каква поразия ми е правила , имам едно свое убеждение , когато маята се залее с прекалено топла вода тестото не втасва, важно е и брашното , и когато в помещението където месите е по - топло стават по - хубави пити , винаги оставям да втаса и в тавата преди печене .Мазнината ако е повече трябва да се вкарва постепенно в тестото , когато по тестото започнат да се образуват мехури докато месите , тогава е перфектно .ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 10:09#9от: Хитрости за хубаво тестоТечноста за маята трябва да е топла,не гореща.Също много погрешно е като видя някой да слага сол докато активира маята.Солта и маята не си взаимодействат,затова никога не се и смесват.ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 10:50#10от: Хитрости за хубаво тестоТази тема е доста обширна за различните видове тесто има различни правила но основното маята трябва да е хубава ако не шупне докато я активирате в течноста я хвърлете и направете нова, брашното трябва да е качествено, начина на местене също е важен, маята обича топлината и трябва достатъчно време за втасване с бързане хубаво тесто не ставаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest