- 20.01.13 09:08#1Рецепта за Пасарелски кебап???Здравейте, някои знае ли рецепта за Пасарелски кебап. Ако да, ще се радвам да я споделите.
Мерси предварителноОтговорОтговор с цитат - 26.02.13 06:33#2от: Рецепта за Пасарелски кебап???Имам познати от Пасарел и ще ги попитам за тази рецептаОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 09:25#3от: Рецепта за Пасарелски кебап???Свинското се нарязва на ситни парченца, колкото 1/2 кибритена кутийка и се изпържва в тиган добре, като се обръща. Изважда се от тигана. В същата мазнина се сипват настърганите доматки /или консервирани обелени домати, добре разджуркани/ и се бъркат, докато добре се сгъстят на сос, сипва им се мъничко захар, сол, чер пипер, дафиновия лист, да клокнат и накрая - чесън нарязан и счукан. Накрая се прибавя изпърженото свинско при доматения сос и се оставя за 5 мин., може и на изключен котлон, колкото да поеме от соса. Сервира се топло, върви с хубаво червено вино и салата с кисело зеле.ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.16 09:50#4от: Рецепта за Пасарелски кебап???свинско месо - 500 г бут или плешка
домати - 500 г
чушки - 1 бр. люти
захар - 1/2 ч.л.
чесън - 2 скилидки
черен пипер - 10 - 12 зърна
дафинов лист - 1 - 2 бр.
олио - 2 - 3 с.л.
магданоз
сол
Приготвяне на Пасарелски кебап
Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.
Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.
Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.
Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.
Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.ОтговорОтговор с цитат - 25.01.16 12:33#5от: Рецепта за Пасарелски кебап???Правя апсолютно същият сос,но в него слагам изпържени кюфтенца. Със свинско не съм пробвала, но идеята ми допадна и мисля да направя "Пасарелски кебап" :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 29.08.16 10:59#6от: Рецепта за Пасарелски кебап???аз на това му казвам свинско с домати, за пръв път чувам че е пасарелски кебапОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest