- 06.01.16 01:41#1Как се познава зрялата Диня?Вие как разпознавате перфектната диня - да е сладка и плътна? По тракането ли, по цвета ли, по аромата,по формата как как?ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.16 10:56#2от: Как се познава зрялата Диня?Ако една диня е зряла, то нейната дръжка е изсъхнала. Динята се почуква в средата и ако се чуе глух плътен звук, това пак означава, че е узряла.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 12:53#3от: Как се познава зрялата Диня?Освен това белите и зелените ленти по нея трябва да са ясно очертани.От 10 години продавам дини и може да се каже,че само с поглед ги разбирам,макар,че е относително.Хубава ли е партидата и сорта на динята,няма проблеми.Лощото е ,че ги берат понякога зелени,за да хванат по-добра цена в началото,защото и тежат повече,а накрая хората повчат да питат коя диня не е презряла и търсят по свежа ОтговорОтговор с цитат
- 24.01.16 01:51#4от: Как се познава зрялата Диня?по чуканетоОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 12:18#5от: Как се познава зрялата Диня?По изсъхналата дръжка и като се стисне дали пука от вътреОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 01:09#6от: Как се познава зрялата Диня?Ако дръжката е с малък диаметър в основата и ако пращи като я стиснеш. ОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 01:37#7от: Как се познава зрялата Диня?О, наистина полезна информация. Досега не знаех как да ги познавам узрелите и просто взимах, която хвана като се надявам да е хубава.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 12:29#8от: Как се познава зрялата Диня?Аз я карам на късмет ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 12:26#9от: Как се познава зрялата Диня?Аз по чукането!ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 04:48#10от: Как се познава зрялата Диня?от 4 години всяко лято продавам дини и смея да твърдя, че им разбирам. най добре се познава хубавата диня, когато е пуснала червен сок по дръжката.ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 05:14#11от: Как се познава зрялата Диня?ми и аз чукам ама както и да чукна на всяка едно и също чувам...хахахх изобщо не ги познавам,чукам чукам и все зелена си взимам )ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 07:45#12от: Как се познава зрялата Диня?Това с почукването хич не ми е ясно,гледам дръжката да е изсъхнала,но и това ме е повеждало.ОтговорОтговор с цитат
- 25.07.18 06:47#13от: Как се познава зрялата Диня?Аз лично гледам да има малко дупе и изсъхнала дръжка.ОтговорОтговор с цитат
- 25.07.18 07:52#14от: Как се познава зрялата Диня?както написах в предният си коментар продавам дини и много се забавлявам с хора мислещи си, че малкото дупе и изсъхналата дръжка са критерии при избирането на диня. ако динята е набрана преди един- два дни няма как да е изсъхнала дръжката, а относно малко или голямо дупе също нищо общо със истината. спорила съм с много хора за това и съм рязала дини с ОГРОМНИ дупета и са били червени. най лесно гледайте да има по дръжката излязъл червен сок и трябва да бие като тъпан.ОтговорОтговор с цитат
- 08.07.23 09:51#15от: Как се познава зрялата Диня?По дръжката и чуканетоОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest