- 06.01.16 11:48#1Как да си направим домашно кисело мляко?Здравейте, предполагам, че повечето от вас помнят вкуса на домашното кисело мляко на баба. :wink: Дали бихте могли да споделите как да си направим в домашни условия?ОтговорОтговор с цитат
- 07.01.16 08:40#2от: Как да си направим домашно кисело мляко?взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y:ОтговорОтговор с цитат
- 07.01.16 09:45#3от: Как да си направим домашно кисело мляко?Благодаря Ви! Ще опитам ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 08:14#4от: Как да си направим домашно кисело мляко?1. Първо, разбира се, сваряваш млякото или ако имаш достатъчно доверие на източника, може да пробваш и сурово кисело мляко като само нагрееш млякото до 40-45 градуса.
2. Ако си го сварил – оставяш го настрани докато се охлади до въпросните 40-45 градуса.
3. В малък буркан сипваш малко от прясното мляко, добавяш закваската и разбъркваш много добре. След това връщаш заквасеното мляко при останалото и отново разбъркваш перфектно.
4. Изсипваш в буркани и завиваш бурканите в одеяло или каквото друго намериш. Целта е да се задържи температурата в рамките на няколко часа.
5. Оставяш да се заквасва за 4 до 6 часа, след това махаш одеялото и го оставяш за още 1-2 часа на стайна температура. На финала прибираш готовото мляко в хладилник и му се наслаждаваш с всяка хапка!
Лично аз не съм правила опити, но доколкото знам от други хора прясното мляко от магазина не успява да се закваси, затова недей да си губиш времето. Намери си домашно.ОтговорОтговор с цитат - 08.01.16 11:50#5от: Как да си направим домашно кисело мляко?Благодаря, определено ще е с домашно мляко.ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 12:00#6от: Как да си направим домашно кисело мляко?От домашно направеното по хубаво няма.ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 12:05#7от: Как да си направим домашно кисело мляко?И аз си правя домашно мляко по същия начин, описан по-горе. Веднъж даже направих с биволско мляко и стана страхотно. Хапвахме го с вилица, защото беше много гъсто и маслено.ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 01:09#8от: Как да си направим домашно кисело мляко?А за закваската коя марка кисело мляко използвате?ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 01:09#9от: Как да си направим домашно кисело мляко?Нали масленост 4,5% е достатъчно? :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 01:17#10от: Как да си направим домашно кисело мляко?Да достатъчно е 4,5 масленост. Аз винаги използвам Бор Чвор и до сега не съм имала проблемиОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 01:21#11от: Как да си направим домашно кисело мляко?Благодаря!!! ОтговорОтговор с цитат
- 08.01.16 07:04#12от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз ползвам Родопея и също нямам проблеми.ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.16 08:39#13от: Как да си направим домашно кисело мляко?Маслеността не е толкова важна, а качеството на закваската, защото повечето млека постигат масленост със сухо мляко.Верея е хубаво мляко за закваска.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 05:48#14от: Как да си направим домашно кисело мляко?За да стане още по-хубаво киселото мляко, трябва да се сложи и каймака от свареното мляко.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:53#15от: Как да си направим домашно кисело мляко?Домашно подквасеното кисело мляко е най - хубаво. Но все по рядко го правим .ОтговорОтговор с цитат
- 16.01.16 08:58#16от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз ползвам На Баба и Ралица и досега винаги ми се е получавало. Слагам по 3 с.л. на буркан.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest