Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Как да си направим домашно кисело мляко?

Как да си направим домашно кисело мляко?

  • 06.01.16 11:48#1Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247Как да си направим домашно кисело мляко?Здравейте, предполагам, че повечето от вас помнят вкуса на домашното кисело мляко на баба. :wink: Дали бихте могли да споделите как да си направим в домашни условия?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 10:40#2Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Как да си направим домашно кисело мляко?начинът е един и същ за приготвяне на кисело мляко,чажното е подквасата да е с по-голям поцент масленост и да не се присече,прясното млякоОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 10:02#3Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Как да си направим домашно кисело мляко?домашното кисело мляко е уникално! :y:ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 05:53#4Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Как да си направим домашно кисело мляко?Сваряваш прясното мляко, оставяш го фа стане хладко и в буркани - 500 мл. рязливаш прясното мляко и във всеки буркан слагаш по 2 с. л. кисело мляко и размешваш хубаво. Затваряш бурканите и ги увиваш в одялце. Аз ползвам кисело мляко "Мила" или "Бор Чвор" и съм доволна, става много хубаво.ОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 07:48#5Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Как да си направим домашно кисело мляко?И тъй като всичко най-важно беше казано по-горе,искам само да ви кажа,какъв ритуал правеше моята баба.При слагане на закваската,разбърквайки млякото наричаше “Да се хванеш,като лед,да си сладко като мед“.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.01.16 02:49#6Ипек МехмедИпек МехмедНовакРегистрация: 22.01.16Град: БалчикОтговори: 4от: Как да си направим домашно кисело мляко?desss16 :Нали масленост 4,5% е достатъчно? :blush:
    Ако си правиш често най добре става когато закваската е домашна от предното кисело мляко, дори и да се застой смисал ако стане по киселичко хваща по добре.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.01.16 03:04#7Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз не правя домашно кисело мляко.Купувам прясно На баба или Боженци,а кисело само На баба.Какви ли не други съм пробвала....и за таратор не стават.Поне не са ми вкусни на мен.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.01.16 09:38#8Стоян КарагьозовСтоян КарагьозовНовакРегистрация: 01.04.11Град: ВарнаОтговори: 38от: Как да си направим домашно кисело мляко?Hristo16 :взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y:
    Точно така.Браво.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.01.16 02:04#9Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз го почвам, като е с телесна температураОтговорОтговор с цитат
  • 25.01.16 04:49#10Потребител#51307Потребител#51307НовакРегистрация: 21.05.12Град: -Отговори: 20от: Как да си направим домашно кисело мляко?http://gotvach.bg/forum/t-3420

    много лесно, как
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.01.16 05:05#11Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Как да си направим домашно кисело мляко?Да с домашно мляко става хубаво , и трябва да е хубава закваскатаОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 02:57#12Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз правя смес от овче мляко и краве става страхотно.ОтговорОтговор с цитат
  • 01.02.16 08:25#13Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Как да си направим домашно кисело мляко?След като прясното мляко се темперира достатъчно/ можеш да определиш температурата на свареното мляко, като си потопиш пръста и не ти е горещо/ и тогава да сложиш закваската. Със сигурност домашното кисело мляко е по-вкусно!ОтговорОтговор с цитат
  • 01.02.16 11:12#14Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Как да си направим домашно кисело мляко?записвам да следя темата, майка ми го прави но моето все го обърквамОтговорОтговор с цитат
  • 01.02.16 12:47#15Рая АндоноваРая АндоноваМастър ШефРегистрация: 04.12.15Град: ВарнаОтговори: 84от: Как да си направим домашно кисело мляко?Аз го правя с 2% и гледам да пише "българска закваска" или "с Lactobacillus bulgaricus", иначе става течно и на зърна.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 02:11#16Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Как да си направим домашно кисело мляко?Биволското кисело мляко е по-вкусно, но трудно се прави закваската!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest