- 12.01.16 02:55#1Супата със застройка или без застройка?Понякога готвя супата без застройка. Друг път ми се струва, че е по-вкусна със застройка. Споделете начина, по който правите застройката. Би било интересно.ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 10:37#2от: Супата със застройка или без застройка?Това е според вкуса на всеки,аз я обичам без застройкаОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 11:06#3от: Супата със застройка или без застройка?Ако правя крем супа не я застройвам иначе си я застройвам ps:ОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 12:30#4от: Супата със застройка или без застройка?Винаги застройвам супата с яйце и кисело мляко.Разбивам добре, добавям малко от топлия бульон и изсипвам в тенджерата. И едно допълнение, за да не се пресече, супата не трябва да ври когато и се сипва застройката, трябва да се оттегли от котлона, мъничко да се охлади и тогава да се сложи застройката.ОтговорОтговор с цитат
- 23.01.16 09:34#5от: Супата със застройка или без застройка?Аз лично не застройвам супите,освен Шкембе чорбата.ОтговорОтговор с цитат
- 23.01.16 09:36#6от: Супата със застройка или без застройка?Jolie_ :Разликата между супа и чорба,е че супата се застройва,а чорбата е бистра. Аз обичам и супи и чорби
Не мисля,че си права.Шкембе ЧОРБА.В кулинарията няма такова разделение.ОтговорОтговор с цитат - 23.01.16 10:33#7от: Супата със застройка или без застройка?Това беше и въпроса на целия клас,когато учихме този урок (завършила съм Технология на производството и обслужването в ЗОХ ).Мисля,че не беше само тази рецепта изключение,но сега не се сещам.Понякога името на една рецепта не се съобразява с технологията й.Кръщават я така ,за да е по благозвучно и запомнящо се.
И ДА,в кулинарията ИМА такова разделение,както много други.Някой неща не ги пише по сайтовете и в кулинарните книги,а в учебниците.По образувание съм готвач-сервитьор и знам някой неща повече от просто любителите кулинари,въпреки,че никога не съм практикувала професията си (по лични причини).ОтговорОтговор с цитат - 23.01.16 10:35#8от: Супата със застройка или без застройка?stotokar :[quote=Jolie_]Разликата между супа и чорба,е че супата се застройва,а чорбата е бистра. Аз обичам и супи и чорби
Не мисля,че си права.Шкембе ЧОРБА.В кулинарията няма такова разделение.[/quote]
Това беше и въпроса на целия клас,когато учихме този урок (завършила съм Технология на производството и обслужването в ЗОХ ).Мисля,че не беше само тази рецепта изключение,но сега не се сещам.Понякога името на една рецепта не се съобразява с технологията й.Кръщават я така ,за да е по благозвучно и запомнящо се.
И ДА,в кулинарията ИМА такова разделение,както много други.Някой неща не ги пише по сайтовете и в кулинарните книги,а в учебниците.По образувание съм готвач-сервитьор и знам някой неща повече от просто любителите кулинари,въпреки,че никога не съм практикувала професията си (по лични причини).ОтговорОтговор с цитат - 27.01.16 01:51#9от: Супата със застройка или без застройка?Супата със застройка е най-вкуснаОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 02:56#10от: Супата със застройка или без застройка?Предпочитам със застройка. Едно яйце и малко кисело мляко.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 06:26#11от: Супата със застройка или без застройка?Приготвям супи със застройка , а също така и бистри супи . Застройка правя или със заквасена сметана, или яйце и кисело мляко, а може да се налее и само прясно мляко в супатаОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:05#12от: Супата със застройка или без застройка?Винаги застроявам супата. По-вкусна ми е.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 11:02#13от: Супата със застройка или без застройка?задължително със застройка , кисело мляко и яйцеОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 01:26#14от: Супата със застройка или без застройка?Аз предпочитам супата със застройка кисело мляко + жълтък и 1 с.л. брашно , разбивам и добавям към врящата супа , оставям за 5 мн. на котлона и свалям !ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 11:41#15от: Супата със застройка или без застройка?Приготвям всякакви супи. Някои ги правя без застройка, на други сипвам накрая само прясно мляко. Застройка правя най-често от 1 яйце, разбито с 2-3 с.л. кисело мляко.ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 11:09#16от: Супата със застройка или без застройка?Застройваме супа само когато правим с мелено месо (дом русенско варено). Останалите ги предпочитам бистри.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest