Мие ли се оризът?

  • 29.01.16 08:05#1Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666Мие ли се оризът?Трябва ли да се измива ориза преди готвене, за да бъде по-вкусен?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.02.16 01:41#2Рая АндоноваРая АндоноваМастър ШефРегистрация: 04.12.15Град: ВарнаОтговори: 84от: Мие ли се оризът?Аз винаги го мия. За кафявия не знам дали е нужно да се мие, но и него мия, няма да е проблем да мине и той под водата ОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.16 01:21#3Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Мие ли се оризът?Преди спазвах правилото за измиване до пускане на бистра вода - вече не го правя - купувам различен вид ориз за различните цели - по-лепкав за мляко с ориз и дългозърнест за ястията с бял - не мия нито един от тяхОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.16 02:46#4Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Мие ли се оризът?Да задължително.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.16 03:01#5гина райчевагина райчеваНовакРегистрация: 18.02.16Град: КесаревоОтговори: 55от: Мие ли се оризът?Винаги го мия даже слагам шепа сол по хубаво се мие .Става по бял но трябва хубаво да се изплакне защото има вероятност да остане солен ОтговорОтговор с цитат
  • 27.03.16 11:16#6Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Мие ли се оризът?Задължително си го мияОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.16 01:10#7Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Мие ли се оризът?не знам дали ще е по-вкусен, но по-чист определено аз го мия винагиОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.16 01:40#8marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Мие ли се оризът?Когато приготвям ориз, независимо какъв вид е, винаги предварително го накисвам в около 300 мл вряща вода поне за половин час или до 1 час. После го изплаквам със студена и чак тогава го приготвям. Тази практика я забелязах при известните готвачи, например при MasterChef Максут Акшар , дано да изписвам правилно името му. Винаги така процедира преди да приготви ориза. Наистина след това ориза не се слепва и става пръхкав и ронлив.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.04.16 11:00#9Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Мие ли се оризът?Хигиенично е да го измиеш, иначе вкусът предполагам ще е един и същи. Аз винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 11:25#10ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноваторРегистрация: 20.07.16Град: ХасковоОтговори: 63от: Мие ли се оризът?Винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 11:28#11Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Мие ли се оризът?Аз винаги го мия в 2-3 води да падне нешестето.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 11:29#12Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Мие ли се оризът?Винаги го измивам под течаща студена вода, не само заради нишестето, ами и от хигиенна гледна точка. Не знам къде е бил, кой го е пипал и какво е лазило по негоОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 08:56#13VeselinaVeselinaИноваторРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 235от: Мие ли се оризът?Винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.10.16 09:18#14Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Мие ли се оризът?Винаги го мия!ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.16 12:54#15marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Мие ли се оризът?Скоро разбрах, че много зависи от това за какво се ползва ориза, и оттам дали ще се измива или не. Ако е за пълнеж на чушки, сарми по нашенски се измива , но не и прекалено много, само се минава със студена вода, но ако се приготвя Ризото, никога не трябва да се мие и най-вече ако е наистина ориз Арборио или Карнароли. Италианците никога не го мият предварително и затова им става Ризотото превъзходно. А и какво толкова има да се измива така жестоко както прочетох ,след като ще го готвя на над 100 градуса.?? Тази рецепта която пуснах на ориз Миланезе, оризът не съм го измивала, така изрично е посочено в рецептата, пък не се отрових, а напротив изядох го с огромно удоволствие, оживях с немит ориз. ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.16 05:36#16ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Мие ли се оризът?Бял ориз се мие ,бланширан не го мия ,кафяв с накисване а за черен ориз не знам ,не съм опитвала ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest