- 29.01.16 08:05#1Мие ли се оризът?Трябва ли да се измива ориза преди готвене, за да бъде по-вкусен?ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 01:41#2от: Мие ли се оризът?Аз винаги го мия. За кафявия не знам дали е нужно да се мие, но и него мия, няма да е проблем да мине и той под водата ОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 01:21#3от: Мие ли се оризът?Преди спазвах правилото за измиване до пускане на бистра вода - вече не го правя - купувам различен вид ориз за различните цели - по-лепкав за мляко с ориз и дългозърнест за ястията с бял - не мия нито един от тяхОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 02:46#4от: Мие ли се оризът?Да задължително.ОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 03:01#5от: Мие ли се оризът?Винаги го мия даже слагам шепа сол по хубаво се мие .Става по бял но трябва хубаво да се изплакне защото има вероятност да остане солен ОтговорОтговор с цитат
- 27.03.16 11:16#6от: Мие ли се оризът?Задължително си го мияОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 01:10#7от: Мие ли се оризът?не знам дали ще е по-вкусен, но по-чист определено аз го мия винагиОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 01:40#8от: Мие ли се оризът?Когато приготвям ориз, независимо какъв вид е, винаги предварително го накисвам в около 300 мл вряща вода поне за половин час или до 1 час. После го изплаквам със студена и чак тогава го приготвям. Тази практика я забелязах при известните готвачи, например при MasterChef Максут Акшар , дано да изписвам правилно името му. Винаги така процедира преди да приготви ориза. Наистина след това ориза не се слепва и става пръхкав и ронлив.ОтговорОтговор с цитат
- 18.04.16 11:00#9от: Мие ли се оризът?Хигиенично е да го измиеш, иначе вкусът предполагам ще е един и същи. Аз винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
- 11.10.16 11:25#10от: Мие ли се оризът?Винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
- 11.10.16 11:28#11от: Мие ли се оризът?Аз винаги го мия в 2-3 води да падне нешестето.ОтговорОтговор с цитат
- 11.10.16 11:29#12от: Мие ли се оризът?Винаги го измивам под течаща студена вода, не само заради нишестето, ами и от хигиенна гледна точка. Не знам къде е бил, кой го е пипал и какво е лазило по негоОтговорОтговор с цитат
- 11.10.16 08:56#13от: Мие ли се оризът?Винаги го мия.ОтговорОтговор с цитат
- 11.10.16 09:18#14от: Мие ли се оризът?Винаги го мия!ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 12:54#15от: Мие ли се оризът?Скоро разбрах, че много зависи от това за какво се ползва ориза, и оттам дали ще се измива или не. Ако е за пълнеж на чушки, сарми по нашенски се измива , но не и прекалено много, само се минава със студена вода, но ако се приготвя Ризото, никога не трябва да се мие и най-вече ако е наистина ориз Арборио или Карнароли. Италианците никога не го мият предварително и затова им става Ризотото превъзходно. А и какво толкова има да се измива така жестоко както прочетох ,след като ще го готвя на над 100 градуса.?? Тази рецепта която пуснах на ориз Миланезе, оризът не съм го измивала, така изрично е посочено в рецептата, пък не се отрових, а напротив изядох го с огромно удоволствие, оживях с немит ориз. ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 05:36#16от: Мие ли се оризът?Бял ориз се мие ,бланширан не го мия ,кафяв с накисване а за черен ориз не знам ,не съм опитвала ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest