Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Проблемите в кухнята!

Проблемите в кухнята!

  • 30.01.16 11:13#1Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49Проблемите в кухнята!Веднъж някой ме излъга да си направя печени сливи със захар в тава и във фурната. Няма да ви описвам как се карамелизира цялата фурна от прекипялото сладко! Кажете ми вие как бихте се справили със загоряла захар във фурната.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 08:46#2Ваня ВеличковаВаня  ВеличковаПомощник ГотвачРегистрация: 03.01.16Град: ПерникОтговори: 15от: Проблемите в кухнята!Пробвайте да правите конци от карамел ;д Цялата кухня става в захар, миризмата е толкова силна, че не се понася.. а малко да се разсеете и ви чакат часове в търкане на съдовете от залепналия карамел.. Още повече, че карамелените конци изчезват при по-топло време секунди след изваждане на тортата от хладнилника.. Абе с две думи не си е работа ;дОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 10:03#3ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120от: Проблемите в кухнята!Никак немога да се справямОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 10:38#4Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Проблемите в кухнята!Само с изтъргване .Една шпатулка и като изстине карамела стръг-стръг и готово. ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 10:48#5Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Проблемите в кухнята!Ще викна някого на помощ ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 01:05#6Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Проблемите в кухнята!Аз от карамел се спасявам само с гореща вода,за да се растопи За загорялата захар във фурната ми се е случвало.Чистила съм го някак,но дълго след това мирише на загоряло.Чела съм,че се слага купичка с вода и се включва фурната,за да се изпарява и след това се почиства по-лесно.Един път направих грешката да почистя фурната с Циф.Стана чиста,но как мирише след това....трябва няколко пъти да се включва да обгаря,защото иначе ще мирипе манджата на препарат А загоряла алуминиева тенджера или тава се чисти с пепел ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 05:57#7Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!Колко сте мили всички! Благодаря ви. Да, ясно, че карамелът във фурната е безнадеждна работа! А как стои въпросът с разбиването на полутечна субстанция - като палачинково тесто например - с миксера? Аз го правя над мивката и в компотен буркан. Иначе хвърчи из цялата кухня.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 06:55#8Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Проблемите в кухнята!тесто за палачинки разбивам с телена бъркалка , лекоОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 09:17#9Ваня ВеличковаВаня  ВеличковаПомощник ГотвачРегистрация: 03.01.16Град: ПерникОтговори: 15от: Проблемите в кухнята!За коледа си самоподарих миксера на делимано и вече нямам проблеми при разбиването (защото е с капак). Иначе слагах купата в голяма торбичка с малук процеп, колкото пасатора да влезе вътре.. И така всичките пръски остават вътре ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 09:30#10Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Проблемите в кухнята!за почистване на фурната и аз съм чувала това с купа вода,която се слага и така няколко часа е включена.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 09:44#11Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Проблемите в кухнята!Когато карамелизирам захар, за да почистя по-лесно тавата след това я заливам с лимонов сок, но чак във фурната не ми е излизала и не знам това дали ще е ефикасно. Иначе фурната си почиствам с обезмаслители като все пак се старая да я поддържам чиста.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 03:08#12Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Проблемите в кухнята!Като ми залепне ориза по тенджерата.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:05#13Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!Пробвай да залееш тънко ориза с "Медикс Грил" и да го оставиш да постои така около час. После накисни с гореща вода и отново остави да постои, без да отмиваш препарата. И после вече излей всичко, изплакни, добави оцет, да не ти изяде кожата по ръцете и опитай с телта. Би трябвало да падне.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:08#14Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!А ще ми каже ли някой как се запазва блясъкът върху керамичния плот и как се почистват петната по него, които са се впили. Аз гледам след всяко готвене да го понапръскам с Мелио и след това да го избърша първо с мокра кърпа, а после и с домакинска хартиена кърпа. Но въпреки това са се образували петна, които не излизат нито със специалната стъргалка, нито със силен обезмаслител.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:12#15Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Проблемите в кухнята!Аз разстривам с най обикновено просто веро- суха гъба и веро като го разтрия и го минавам вече с мокра гъба и накрая подсушавамОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:14#16Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Проблемите в кухнята!А ориза в тенджера съм го киснала и ден даже ми е идвало да я изхвърляОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest