Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Проблемите в кухнята!

Проблемите в кухнята!

  • 30.01.16 11:13#1Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49Проблемите в кухнята!Веднъж някой ме излъга да си направя печени сливи със захар в тава и във фурната. Няма да ви описвам как се карамелизира цялата фурна от прекипялото сладко! Кажете ми вие как бихте се справили със загоряла захар във фурната.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:27#2цветослава кирковацветослава кирковаГотвачРегистрация: 10.12.13Град: МездраОтговори: 108от: Проблемите в кухнята!С най-упоритите загарания винаги викам на помощ обезмаслителя на блейзи - безкомпромисен към всички мазни и загорели повърхности .ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 09:19#3Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!Понеже преди малко публикувах една рецепта за фини гювечета, та се сетих. Капачетата на гювечетата отгоре имат една издатина, за която ги хващаме, за да ги отворим. Много често тя е твърде малка или ниска и винаги има вероятност да се опарим или да изтървем капачето. Има едни гювечета обаче, които във въпросната издатина имат дупчица, за да може водата малко да се изпарява. Точно нея използвах, за да си направя удобство за отваряне. Взех малко парченце тел - около 6 см, сгънах го надве, но не плътна, а около дървено шишче, кръстосах долните краища, събрах ги, промуших ги отгоре надолу през въпросната дупчица, като оставих горната "примка" над отвора, после от вътрешната страна на капачето ги "разкрачих" настрани и сега вече мога спокойно да отхлупвам капачето, като промушвам дървено шишче през примката. Внимание! Телта трябва да е тънка, но здрава, най-добре - стоманена, но може и желязна, важното е да не се изхлузва през отвора на капачето.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 09:24#4Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Проблемите в кухнята!И аз съм доволна от обезмаслителя на БлейзиОтговорОтговор с цитат
  • 30.03.16 11:32#5Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Проблемите в кухнята!Много жулене с телта, топла вода и обезмаслителя ОтговорОтговор с цитат
  • 07.09.17 08:40#6Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!Миризма на загоряло мляко? Как да я отстраним от млякото? Трябва веднага да прецедим загорялото мляко през плътна мокра платнена салфетка. Ако трябва, я изпираме на няколко пъти и накрая отново прецеждаме всичкото мляко през нея.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.09.17 08:42#7Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Проблемите в кухнята!Как да отстраним загорялото мляко от дъното на тенджерата? Заливаме го с малко вода, сипваме лъжичка лимонтузу, варим няколко минути и... изплакваме.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest