Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Приготвяте ли пикантни ястия?

Приготвяте ли пикантни ястия?

  • 03.02.16 09:49#1Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570Приготвяте ли пикантни ястия?Приготвяте ли пикантни ястия - добавяте ли чили сос, сушени люти чушки и други.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 01:00#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Приготвяте ли пикантни ястия?Да. Обичам да ми е пикантно...така се разяждам... Супа също не консумирам без лют червен пипер. Абе общо взето всички люти и пикантни подправки ги ползвам.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 01:04#3Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Приготвяте ли пикантни ястия?Обичам пикантното, съвсем лекичко!ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 01:15#4Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Приготвяте ли пикантни ястия?Да, но с мярка да е приятно пикантно. ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 02:10#5Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Приготвяте ли пикантни ястия?Падам си по пикантни храни,особено месо.Харесвам също и сладко чили.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 01:24#6Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Приготвяте ли пикантни ястия?Турски сурови кюфтета.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 03:40#7Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Приготвяте ли пикантни ястия?Общо взето се съобразявам, на си позволявам в допълнение към ястието, за да може всеки да си прецени.ОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 08:09#8ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Приготвяте ли пикантни ястия?Много рядко...ОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 09:30#9Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Приготвяте ли пикантни ястия?Спомням си, че преди много години един журналист (или журналистка - вече ми се губи, дали не беше Кеворк) го попитаха: "Как се прави интересно интервю?" И той отговори: "Трябва да зададеш въпроса си така, че събеседникът ти да не може да отговори с "да" или "не", трябва да го провокираш към подробен отговор. Не ми се сърдете, но в дадения случай наистина може да се отговаря с "да", "не", "понякога", "рядко"... Може би по-интересно би било да попитаме: "Какви пикантни ястия предпочитате?" или: "Кое отличава пикантните ястия от останалите?" И тогава отговорите ще бъдат много по-подробни и интересни. Например: "Много обичам през вечерите на лютата зима да сляза до мазето, където съм наредила какви ли не буркани и бурканчета, пълни с какви ли не съблазни. Ето ги любимите ми люти чушлета, отгледани с обич в моята градина, гарнирани с копър и магданоз от моята градина, с белеещи в тях по една-две скилидки чесън, с бистър пикантен сок, които ще превърнат простата бобена чорбица в райско наслаждение, особено ако към нея на една кръгла дървена дъсчица са наредени тънко нарязани късчета сланинка, поръсена лекичко с червен пипер".ОтговорОтговор с цитат
  • 13.02.16 09:50#10Татьяна БаловаТатьяна БаловаРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Приготвяте ли пикантни ястия?Спомням си, че преди много години един журналист (или журналистка - вече ми се губи, дали не беше Кеворк) го попитаха: "Как се прави интересно интервю?" И той отговори: "Трябва да зададеш въпроса си така, че събеседникът ти да не може да отговори с "да" или "не", трябва да го провокираш към подробен отговор. Не ми се сърдете, но в дадения случай наистина може да се отговаря с "да", "не", "понякога", "рядко"... Може би по-интересно би било да попитаме: "Какви пикантни ястия предпочитате?" или: "Кое отличава пикантните ястия от останалите?" И тогава отговорите ще бъдат много по-подробни и интересни. Например: "Много обичам през вечерите на лютата зима да сляза до мазето, където съм наредила какви ли не буркани и бурканчета, пълни с какви ли не съблазни. Ето ги любимите ми люти чушлета, отгледани с обич в моята градина, гарнирани с копър и магданоз от моята градина, с белеещи в тях по една-две скилидки чесън, с бистър пикантен сок, които ще превърнат простата бобена чорбица в райско наслаждение, особено ако към нея на една кръгла дървена дъсчица са наредени тънко нарязани късчета сланинка, поръсена лекичко с червен пипер".ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 12:59#11Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Приготвяте ли пикантни ястия?Много обичам пикантна храна и почти на всичко слагам лют пипер.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.03.16 02:53#12Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Приготвяте ли пикантни ястия?Не много често, не си падам много по-лютото, но заради мъжа ми от време на време правя по нещичко пикантноОтговорОтговор с цитат
  • 29.03.16 09:14#13Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Приготвяте ли пикантни ястия?Почти не готвя пикантни ястия, но на масата имаме туршийка от люти чушчици, който иска лютичко си вземаОтговорОтговор с цитат
  • 17.04.16 11:57#14Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Приготвяте ли пикантни ястия?Да обожавам така лекичко да ми е лютичко.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.05.16 08:54#15Monika IvanovaMonika IvanovaМастър ШефРегистрация: 10.04.16Град: ЛомОтговори: 252от: Приготвяте ли пикантни ястия?Обожавам пикантни храни и много често поръсвам чили на храни. които по принцип не се ядат люти и крайния резултат е чудесен.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.05.16 08:58#16Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Приготвяте ли пикантни ястия?Да много често особенно шкембе и люти пържолки.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest