Ал денте - говори ли ви нещо?

  • 07.02.16 10:43#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваГуруРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 504Ал денте - говори ли ви нещо?Наскоро попаднах на този термин - вид техника за варене на паста и ориз, даже и зеленчуци. Ама нещо много не можах да схвана.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 01:16#2Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Ал денте - говори ли ви нещо?За първи път го чувам.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 01:26#3Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Ал денте - говори ли ви нещо?Ал денте е термин при приготвянето на паста или ризото.С една дума недоварен,мек отвън и по плътен отвътре,ако правиш спагети трябва да не са сварени изцяло да се разкашкват,особено ако се добавят в сос докато той още се готви,защото там те продължават да се готвят.И доколкото знам ал денте приготвена паста не е толкова калоричнаОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 02:15#4Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 407от: Ал денте - говори ли ви нещо?И аз не съм чувала за Ал денте. Благодаря на Сия за изчерпателната информация. ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 02:16#5Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Ал денте - говори ли ви нещо?Сия много добре е обяснила!Има и нещо ,което ще добавя.Ако пастата се яде ал денте,то процесът на варене трябва да бъде прекъснат.Тоест пастата се поставя в купа със студена вода и лед (тъй нареченото шокиране).Има и погрешно мислене,че след като се шокира пастата няма да се слепва. което съвсем не е така.На кратко казано сурови вътре,сварени от вън! :y: Хубава тема!ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 02:17#6Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Ал денте - говори ли ви нещо?Доколко е така не знам,но това съм чувала,аз лично си ги правя да са ми хубаво сварени ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 02:18#7МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: -Отговори: 340от: Ал денте - говори ли ви нещо?На мен ми звучи като '' Алангле'' само, че за паста ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 02:19#8Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Ал денте - говори ли ви нещо?Точно така,само че аланглето е за меса! ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 03:38#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваГуруРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 504от: Ал денте - говори ли ви нещо?Информацията ви е страхотна! Благодаря!ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 03:54#10Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Ал денте - говори ли ви нещо?Аз не обичам нито ал денте,нито алангле храна ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:04#11Стела ЦерковскаСтела ЦерковскаНовакРегистрация: 08.02.16Град: КнежаОтговори: 8от: Ал денте - говори ли ви нещо?Сия го е обяснила много добре
    Значението й е „крехко, но твърдо”. Тоест ако на пастата са й необходими 5 минути,за Алденте варим 3.Или с други думи-почти сварено
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:06#12Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваМастър ШефРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Ал денте - говори ли ви нещо?Чула съм,че някой ги приготвят леко недоварени,но не знаех че се казват такаОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:08#13Стела ЦерковскаСтела ЦерковскаНовакРегистрация: 08.02.16Град: КнежаОтговори: 8от: Ал денте - говори ли ви нещо?У дома винаги пастатата е алденте.Не се разкашква ако се доготвя със салца или ако се наложи да я затоплиш ОтговорОтговор с цитат
  • 09.02.16 11:07#14Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Ал денте - говори ли ви нещо?Ние обичаме пастата да е добре сварена, макар че повечето професионалисти я приготвят ал денте.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.02.16 10:25#15ЙорданкаЙорданкаИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 708от: Ал денте - говори ли ви нещо?много интересен термин,не бях го чувала- иначе и аз ги правя така когато ги добавям още да се готвят след сваряването имОтговорОтговор с цитат
  • 19.02.16 01:39#16Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1009от: Ал денте - говори ли ви нещо?Нищо не ми говори Ал денте.ОтговорОтговор с цитат