- 06.03.16 10:45#1За Ватиканския хлябСпоред вярванията този хляб се приготвя веднъж в живота и изпълнява желания,но на мен ми хареса много вкусът и бих искала да си го приготвя отново за това и пускам темата.
Приготвяли ли сте този хляб, хареса ли ви резултата и имате ли идея как се приготвя закваската?ОтговорОтговор с цитат - 23.04.16 04:52#2от: За Ватиканския хлябНикога не съм опитвал и приготвял Ватикански хляб.ОтговорОтговор с цитат
- 23.04.16 05:14#3от: За Ватиканския хлябПравила съм преди няколко години.Не очаквах нещо кой знае какво,но за мое учудване се получи нещо много вкусно.ОтговорОтговор с цитат
- 24.04.16 09:48#4от: За Ватиканския хлябНа мен също ми допадна вкусът и въпреки поверието,че не трябва да го приготвям повторно бих опитала.
Проблемът е че нямам квас и нямам идея дали ако забъркам малки количества и го оставя съответния брой дни ще се получи.ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 08:00#5от: За Ватиканския хлябАко някой знае как се прави точно, нека сподели моля.ОтговорОтговор с цитат
- 29.04.16 04:54#6от: За Ватиканския хлябправила съм много отдавна,сега няма интерес,закваската се раздава,а ако направя едва ли ще има желаещи да се занимават за да им дамОтговорОтговор с цитат
- 06.06.16 10:41#7от: За Ватиканския хлябНаправих Ватиканския хляб преди две години за Великден. Казаха ми ,че се прави един път в живота и си намисляш желание. Малко след това една позната ми сподели,че го правила редовно,като 3-те части , които трябва да раздаде ги замразява. Когато реши да го прави си вади и го пече.ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 11:10#8от: За Ватиканския хлябЗакваската се раздава, но как се прави самата тя - незнам.Яла съм такъв и съм правила веднъж.Хареса ми вкуса му.Не съм раздавала.ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 11:23#9от: За Ватиканския хлябНе съм приготвяла такъв хляб но е интересна идея.ОтговорОтговор с цитат
- 10.09.16 12:01#10от: За Ватиканския хлябЗакваската се прави , когато някой ти подари и ти трябва да я възбудиш отново и да се замеси този хляб. Започва се от понеделник и всеки ден така до събота- т.е. една седмица се храни . Първо е със захар, после прясно мляко, после брашно, четвъртък само се разбърква, петък пак захар , прясно мляко и брашно, после вече се работи хляба. Не бих си го причинила като работа. Някъде го четох и го отхвърлих като идея.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest