- 06.09.16 08:27#1Как приготвяте мусака?Как приготвяте мусаката - с предварително запържване на каймата или на сурово всички продукти? Лично аз слагам всичко на сурово - картофи, лук, кайма, настъргани домати, подправки и вода и се получава доста добре.ОтговорОтговор с цитат
- 11.09.16 11:17#2от: Как приготвяте мусака?каймата смесена с лук запържвам, а другите продукти - картофи, моркови или други зеленчуци слагам суровиОтговорОтговор с цитат
- 11.09.16 11:27#3от: Как приготвяте мусака?Винаги запържвам предварително каймата,а след това добавям и останалите продуктиОтговорОтговор с цитат
- 11.09.16 10:38#4от: Как приготвяте мусака?Лука, каймата и морков ако слагам ги запържвам а картофите си слагам сурови.ОтговорОтговор с цитат
- 11.09.16 11:06#5от: Как приготвяте мусака?Леко позапържвам каймата.ОтговорОтговор с цитат
- 12.09.16 12:06#6от: Как приготвяте мусака?Мусаката я приготвям така какво всички до момента са споделили. Но, има едно НО, тези от вас които ходят на почивка в Гърция могат да си закупят една подправка за мусака. Тя е смлян микс от най-различни подправки и затова гръцката мусака е толкова вкусна и ароматна. Те са майстори, не може да им се отрече. В този микс според мен, за съжаление не мога да прочета нищо, защото всичко е изписано на гръцки, има инд. орехче, черен пипер, задължително канела, бахар и още нещо което не мога да хвана като аромат. Когато я готвя мусаката слагам по 1 ч.л. , наистина вкусът ѝ е още по наситен и ароматен. На всички които са я опитвали прави впечатление. Само споделих.ОтговорОтговор с цитат
- 16.09.16 04:23#7от: Как приготвяте мусака?Е то зависи каква мусака ще се прави, в темата не е уточненоОтговорОтговор с цитат
- 16.09.16 04:37#8от: Как приготвяте мусака?Когато ще правя мусака, предварително размивам каймата във вода, за да се натроши хубаво. След като си запържа лука, моркова, добавям каймата и разбивам с тел, да стане на трохи и когато е готова, добавям доматите. Във вряща вода, добавям картофите, сварявам ги. Смесвам после всичко, слагам заливката и пека. ОтговорОтговор с цитат
- 16.09.16 05:15#9от: Как приготвяте мусака?Да , каймата запържвам, а да се сварят картофите във вряща вода е много хубава идея! Благодаря !ОтговорОтговор с цитат
- 16.09.16 07:13#10от: Как приготвяте мусака?Все още запържвам кайма и картофи ,но мисля да опитам и суров вид хем по лесно ,хем по полезно ОтговорОтговор с цитат
- 16.09.16 08:42#11от: Как приготвяте мусака?ИлиянаДимова :Да , каймата запържвам, а да се сварят картофите във вряща вода е много хубава идея! Благодаря ! Илияна, няма за какво, често прекалявах с водата, като сложа във фурната, и ми оставаше и така заливката не стягаше добре. За това във вряща вода, към която можеш да добавиш малко захар, за да убие после киселостта на доматите, слагаш картофките и си готова. Така се пести и време, щото няма да чакаш да ти изври водата и да се сварят картофите, когато печеш всичко сурово, а направо всичко е готово, само смесваш, заливаш и печеш! Бързо, лесно, вкусно ОтговорОтговор с цитат
- 17.09.16 10:16#12от: Как приготвяте мусака?Имах предвид най-разпространената у нас мусака - с кайма и картофи. ОтговорОтговор с цитат
- 20.09.16 09:55#13от: Как приготвяте мусака?Мусаката е едно от любимите ми ястия. Аз запържвам в малко мазнина лук, моркови, доматено пюре и кайма/ предварително е добавено към нея малко вода и се разбива/ . След това добавям суровите картофи.ОтговорОтговор с цитат
- 25.09.16 12:11#14от: Как приготвяте мусака?Омесвам каймата, картофите и лукът, задушвам ги и след това доматите, червения пипер и солта.Заливката без брашно.ОтговорОтговор с цитат
- 25.09.16 10:35#15от: Как приготвяте мусака?Всичко слагам на сурово, добавям малко вода и слагам на котлона. Когато се оттегли изцяло водата, добавям млякото с яйца и брашно и хоп във фурната.ОтговорОтговор с цитат
- 14.01.17 12:54#16от: Как приготвяте мусака?И аз така я правяОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest