Gotvach.bg»Форум»Начинаещи кулинари»Как да направим супата по-вкусна

Как да направим супата по-вкусна

  • 07.07.11 10:17#1тинтинНовакРегистрация: 12.02.11Град: БургасОтговори: 6Как да направим супата по-вкуснаВарете зеленчуковите супи на умерен огън, като сложите съставките, докато водата е още студена. Витамин С се разрушава, когато зеленчукът се слага в хладка вода и се нагрява бавно. Витамин С се разрушава и при преваряване на зеленчука.

    Зеленчуковите супи трябва да се приготвят неподсредствено преди поднасянето им,тъй като при престояване витамин С се разрушава.Например след тричасово престояване на картофена или спаначена супа,в нея остава само половината от това количество витамин С, което е съдържала при снемането и от огъня. Така че не е редно да се пестят усилия и да се приготвя супа за два дни.

    Практично е да се свари бульон от корени за супа за два-три дни и от него да се прави набързо прясна супа с различни прибавки от зеленчуци като картофи,спанак, грах и др.

    За да имате силна супа от месо или птици, след като измиете мръвките, залейте ги със студена вода и ги сложете да врат. По този начин в бульона се извличат всички хранителни вещества на месото

    За да имате добра супа със запазена витаминна стойност, не я оставяйте да ври силно до кипене. Варете супата винаги на умерен огън. Много добър вкус придават на супата зелените части на целината,магданоза и праза,които трябва да се варят заедно с корените. Пресолена супа или ястие се поправят, като се сложят да врат в нея няколко картофа rили като се прибави бучка захар и се долее малко вода.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.12.11 09:58#2naomiinaomiiНовакРегистрация: 15.02.11Град: -Отговори: 23от: Как да направим супата по-вкуснаСамо едно питане имам. Ако преседи 3 дни това значи ли че ще са останали само 1/4 от витамините отначало?ОтговорОтговор с цитат
  • 29.03.12 10:52#3IlariaIlariaМастър ШефРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 15от: Как да направим супата по-вкуснавсяка кулинарна обработка, саламура и престояване за период от време води до унищожаване на витамини и полезни съставки. Затова и се препоръчва над 50% от храната в ежедневното меню да е свежа (кулинарно необработена). Разбира се, може да се сложат някакви овкусители подправки ОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 01:45#4Татяна ДимитроваТатяна ДимитроваНовакРегистрация: 07.01.16Град: ХасковоОтговори: 71от: Как да направим супата по-вкуснааз използвам мазнина от домашни птици или истинско маслоОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 12:49#5Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Как да направим супата по-вкуснаПишешката супа от домашно пиле никога не може да се сравни с това от магазина.Нито на вкъс,нито на аромат,дори на консустенция ако щете.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 09:20#6цветослава кирковацветослава кирковаГотвачРегистрация: 10.12.13Град: МездраОтговори: 108от: Как да направим супата по-вкуснаПо вредничко , но става по - вкусна ако месото се запържи предварително .ОтговорОтговор с цитат
  • 28.04.16 10:02#7Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Как да направим супата по-вкуснадобавям към отговора на Цвети и подправките,ако са свежи и леко се пуснат за кратко в малко зехтин,колкото да изцвърчат,след това се сипе месен бульон и се добавят зеленчуците,супер вкусотияОтговорОтговор с цитат
  • 14.05.16 04:41#8Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Как да направим супата по-вкуснаАз до сега не съм правила запръжка.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest