- 23.01.20 01:32#1Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Здравейте, интересно ще ми е да споделите дали консумирате плодове и зеленчуци, които са извън сезона?
Позволявате ли си да купите ягоди или зелена салата през януари?
Аз лично избягвам, защото много рядко попадам на вкусни плодове и зеленчуци.
А вие?ОтговорОтговор с цитат - 31.01.20 02:28#2от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Здравейте.
По принцип избягвам да купувам плодове и зеленчуци, когато не им е сезона, защото са безвкусни. Понякога обаче се налага, защото искам да приготвя дадено ястие, в което присъстват и нямам друг избор освен да рискувам.
Точно вчера си взех ягоди и за моя изненада бяха сладки и вкусни, но много твърди и цветът им отвътре чисто бял. Много странно.
Определено си предпочитам продуктите, когато им е сезона. ОтговорОтговор с цитат - 03.02.20 11:22#3от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Аз купувам. Какво ще рече извън сезона - този зимен сезон не прилича много на зима, така че всичко е много относително. Диня и пъпеши не купувам зимата, поради високата им цена най-вече ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.20 03:45#4от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Примерно зелена салата маруля, една вечер много лошо ни боляха коремните след консумация.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.20 04:03#5от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?За марулите и изобщо зелените салати се знае, че когато се хапват на гладно могат да предизвикат такива стомашни смущения. Това се получава при по- чувствителни стомаси, независимо от сезона през който сте купули зеленчука.
Хапвайте зелената салата в комбинация с друго мезе или като гарнитура към основно ястие, така е по- малко вероятно да ви заболи стомаха.ОтговорОтговор с цитат - 03.02.20 04:06#6от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Мерси за съвета, Дани.
Темата я бях пуснала точно след една такава нощ и сега като се върна назад, мисля че аз и децата е ядохме точно на гладно (уж за лека вечеря).
Знам също и винаги ги накисвам в студена вода, поне за няколко часа.ОтговорОтговор с цитат - 03.02.20 04:10#7от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?какво значи извън сезон? в нашата държава в този момент климатичните условия не са подходящи не значи, че във всяка една страна е така. щом искане по добро качество не пазарувайте от големите вериги, използвайте специализираните магазини. ОтговорОтговор с цитат
- 22.02.20 10:05#8от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?От време на време купувам от производител .ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.20 08:12#9от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Зелена салата понякога купувам, но ягоди не смея.ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.20 08:50#10от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Скоро ще имаме и зелена салта и ягоди. Още няколко седмици и идват.ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.20 08:53#11от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Нашите саладки са почти готови за късане, най-много ден два и ще ги опитаме. ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.20 08:57#12от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Оо супер.ОтговорОтговор с цитат
- 29.02.20 10:08#13от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Зелена салата купувам, защото много я обичаме.В магазина за зеленчуци в квартала продават добри зеленчуци, които са извън сезона.ОтговорОтговор с цитат
- 03.03.20 09:36#14от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Зелена салата съм купувала и хапваме у дома. Ягоди също съм взимала, но да ск кажа честно въобще не ми допадат. Нищо общо нямат с ягодите. Само вид имат, а вкус никакъв.ОтговорОтговор с цитат
- 30.03.21 05:42#15от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?В много редки случаи купувам продукти, които не са в сезон. Просто качеството им е ужасно и не е вкусно. Така съм научена от малка и съм свикнала да ям плодове и зеленчуци само, когато са в сезон.ОтговорОтговор с цитат
- 20.11.21 01:50#16от: Купувате ли ягоди или зелена салата през януари?Зелена салата купувам независимо от сезона, а ягоди според цената.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest