- 06.09.20 06:49#1Защо брашното се пресява с бакпулвера?Здравейте.
Искам да попитам ако някой знае, защо във всички рецепти с брашно и набухвател, пише да се пресее бакпулверът с брашното, след като от бакпулвера, в ситото остават кристали, които предполагам играят основна роля на набухвател?
Благодаря и се извинявам ако нещо твърде глупаво питам.ОтговорОтговор с цитат - 21.09.20 03:19#2от: Защо брашното се пресява с бакпулвера?За да не остават бучки в сладкиша.
Задължително пресявам брашно, бакпулвер, сода, какао.ОтговорОтговор с цитат - 27.09.20 09:05#3от: Защо брашното се пресява с бакпулвера?Брашното се пресява за обогатяване с кислород. Смята се, че това добавя пухкавост към тестото. А брашното може да съдържа чужди тела, например въженце от торбата в която е стояло или мъх ...
Добавете бакпулвера към тестото, така че продуктът да се надигне във фурната. Бакпулверът се използва при приготвяне на пясъчно и прясно тесто. Ако не сложите бакпулвер в тестото, печените продукти ще се окажат безвкусни и твърди.ОтговорОтговор с цитат - 08.10.20 04:04#4от: Защо брашното се пресява с бакпулвера?Доколкото аз разбирам въпроса ви, става дума, че не разбирате защо бакпувера трябва да се пресява заедно с брашното. Честно да си кажа, не съм експерт, но моето виждане ,е че това се прави, за да се разпредели по- равномерно в сместта набухвателя. Ако той се добави наведнъж на купчинка, то колкото и добре да бъркаме, трудно ще го разпределим равномерно, още повече че при кексовите теста и изобщо смеси съдържащи химичен набухвател като бакпулвер, дълго и интензивно бъркане или разбиване не е препоръчително. От тази гледна точка, пресявайки набухвателя с брашното и разбърквайки плавно с минимални движения ще успеем да интегрираме сухата смес и резултата ще е по- добър.
Другата причина вероятно е това, че при солени и сладки изделия с бакпулвер, винаги се смесват първо течните съставки и накрая се добавят сухите, а ако те са смесени е по- удачно. Това обаче не важи при содата, която има нужда от киселина, за да се активира и затова се слага в кисело мляко, лимонов сок или оцет, за да шупне. Тоест содата бикарбонат не е нужно да се пресява в брашното, но бакпулвера да. Мое мнение Дано съм била полезна.ОтговорОтговор с цитат - 17.10.20 10:31#5от: Защо брашното се пресява с бакпулвера?Не. Въпросът ми е свързан със съдържанието на бакпуловера, част от което са по-едри бучки, които остават в ситото. Иначе другото ми е ясно.ОтговорОтговор с цитат
- 17.10.20 12:06#6от: Защо брашното се пресява с бакпулвера?Това ми е ясно, но не знам за какви бучки става въпрос.. Аз ползвам бакпулвер, който е на много фин прах,частиците му са също като на брашното, тъй че нищо не остава в ситото. Ако вашият става на бучки дали няма да се получи ако ги втриете с пръсти? Или ако не става, просто си го добавяйте отделно, като смесите с брашното след като сте го пресяли.
Относно въпроса защо е нужно да се пресяват заедно мисля, че се опитах да ви отговоря в предния си коментар ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest