Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Телешка Глава
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


За да не изгори шкембето при печенето го увиваме в тесто, което се приготвя по следния начин....

Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате....

Телешката глава с помощта на сатър начепкайте на късове, които да могат да влезнат в тенджерата под налягане....

Месото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън...

Сварете главата и я обезкостете. Запържете нарязаната ситно шунка в сгорещена мазнина заедно със скълцания лук и корените. Добавете месото....

Измийте агнешката глава и я сложете в леко подсолена вода в тенджера под налягане да се свари за по-бързо....

2

Налива се литър вода, добавя се цяла обелена глава лук, морков, два-три цели картофа, дафинови листа, глава чесън....

Месото се залива с чаша топла вода и се задушава.
Когато водата се изпари, се добавя нарязаното зеле, подправките и 2 чаши топла вода....

1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка: