Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Телешка Глава
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Слагаме главата в шкембето, така че гладката му страна да остане отвътре. В устата и около главата слагаме от сместа и зашиваме шкембето....

Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате....

Месото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън...

Сварете главата и я обезкостете. Запържете нарязаната ситно шунка в сгорещена мазнина заедно със скълцания лук и корените. Добавете месото....

Налива се литър вода, добавя се цяла обелена глава лук, морков, два-три цели картофа, дафинови листа, глава чесън....

2

Измийте агнешката глава и я сложете в леко подсолена вода в тенджера под налягане да се свари за по-бързо....

1

Месото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.
Половината от отделената мазнина се изважда.
Месото се залива с чаша топла вода...
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 6
50
44
31
21
10
Дай твоята оценка: