Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Шилешко Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Шилешкото месо се сварява в подсолена вода /1.5-2 л/ с малко зехтин. В началото се образува пяна, която трябва да се премахне....

Ястието се пече до готовност на зеленчуците и получаване на златиста коричка на месото....

Нарежете месото на малки късчета, залейте го с 6 ч.ч. студена вода и варете на тих огън....

Нарязваме шилешкото месо на парчета и го варим на слаб огън (като задължително го отпенваме, докато се вари или след като се свари, го прецедете)....

Месото се обезкостява и се нарязва на късчета. Слага се в тава и се посолява леко със сол....

Доматеното пюре се разтваря в малко вода и се добавя към месото.
Пече се още 3-3 1/2 минути при 50%, докато месото стане готово....

Измиваме месото, нарязваме го на порции (или на кубчета) и то заливаме с 3 ч.ч. топла вода....

Всички останали зеленчуци се режат на големината на месото. Нанизват се шишчета, като се редуват месо и зеленчуци....

Отгоре сложете месото с всичко от съда му и сложете шилешкото с прясно зеле да се пече в умерена фурна. 10-15 минути преди да извадите тавата от фурната...
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: