Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се готви месо от сърна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от месо от сърнаНарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см....
Как да сготвим месо от сърна
Не особено популярно е месото от сърна, макар че всъщност то се приема за истински деликатес от дивечовите меса. Това, което в повечето готварски...
Сърна в гювечМесото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист....
1
Сърна по френски
Добавя се оцетът и веднага се сваля от котлона. Охлажда се и в маринатата се слага сърнешкото. Оставя се да престои 6 часа....
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото...
2
Кюфтета от сърнаИзкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо....
1
Сърнешко в гювечОставете маринатата да се вари 10 минути. След като изстине, нарязаното сърнешко се маринова в нея 1 ден или, ако имате възможност - 2 дни....
1
Сърнешко с крушиСосът се пасира и с него заливаме нарязаното на филийки месо, отстрани гарнирано с крушите.
Сърната с круши е готова....
2
Сърнешко с картофи
Сърнешкото месо се надробява на не много малки парчета, слагат се в тенджера, долива се вода и се оставя да заври около 30 мин....
Сърнешко с гъби
Всяко парче сърнешко се реже на жулиени, поливат се със соса и се поднася с ароматните гъби....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка: