Как се Прави Тинктура от Джинджифил

Прегледай всички 74 авторски предложения относно как се прави тинктура от джинджифил в Готвач.бг.
ДжинджифилДжинджифил
33
джинджифил. В китайската кухня друг начин за обработка на джинджифила е захаросването. Кората му се обелва, накисва се в хладка вода, след...
Кремсупа с праз, морков, картофи и джинджифилКремсупа с праз, морков, картофи и джинджифил
. В зехтин и малко вода слагаме да се задушат зеленчуците (праз, морков, картофи и джинжифил). Когато останат на мазнина, ръсваме брашно (2 ч.л...
Чеснова тинктураЧеснова тинктура
часа съдът се разклаща, а след това съдържанието му се прецежда. Получената тинктура се прехвърля в чиста стъклена бутилка и се държи в...
Ползи от клеевата тинктураПолзи от клеевата тинктура
от пчелния прополис, известен с наименованието си клеева тинктура. Неговите свойства и качества са масово рекламирани от лекари и билкари...
Тинктура с бял равнецТинктура с бял равнец
или ракия. Държим 14 дни на слънце, след което прецеждаме и прибираме. Този вид тинктура се използва при настинки и ревматични болки....
Тинктура от тополови пъпкиТинктура от тополови пъпки
тъмен съд за съхранение. Пие се по 20-30 капки 2 пъти на ден разтворени във вода или сок. Много полезна тинктура за ринит, синузит, подагра...
Маринован джинджифилМаринован джинджифил
Използвайте пресен джинджифил, чиято кора може да обелите по желание. След това го нарежете на тънки листчета с дебелина 1-2 мм, като използвате...
Захаросан джинджифилЗахаросан джинджифил
чай. Свареният джинджифил се слага в тенджера, добавя се захарта и водата, за да се сварят резените в сироп. Вари се на силен огън при...
Тинктура от невенТинктура от невен
получената тинктура от невен в няколко по-малки бурканчета или шишенца, като е по-добре да се съхранява в стъклен съд, отколкото в пластмасов....
Тинктура от АрникаТинктура от Арника
шишенце. Разреждането на тинктурата е с 1 чаена лъжичка в 2 чаени чаши вода. Парче марля се потапя и налага болното място за 10 минути, като...
Тинктура при плекситТинктура при плексит
Залейте 50 бр. кокичета (цветчетата заедно с листата), нарязани на ситно, с 300 милилитра силна домашна ракия и ги оставете да престоят в...
Тинктура за бистър умТинктура за бистър ум
Залейте 100 кокичета с 1 литър ракия и оставете да престоят 40 дни на слънчево място, като разклащате през-3-4 дни. Прецедете и съхранявайте...

Рейтинг

3.4
Общо 9 гласували
5 3
4 1
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: