Луканка

Луканка

0

тежестта се увеличава всеки път. Най-доброто време за приготвянето на домашната луканка е кусната есен и началото на зимата. Съхраняват се на сухо...

1

Подправки за Панагюрска Луканка

Разгледай всички 14 избрани предложения относно подправки за панагюрска луканка в Готвач.бг.
Конска луканка

Конска луканка

прави някаква допълнителна обработка, могат да си стоят закачени, докато приключи консумацията им. Консумират се директно или след като се запече на скара. Излизат 25-30 луканки....

Пушена луканка

Пушена луканка

наклонен съд, за да се отцеди водата. След което го смиламе и се смесва с останалите подправки. След което престъпваме към пълнене на...

Карловска луканка

Карловска луканка

2

Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица...

Обикновена луканка

Обикновена луканка

1

Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по...

Вегетарианска луканка

Вегетарианска луканка

. Завиваме сместа във фолио или хартия за печене, като ѝ придаваме форма на луканка. Печем в намаслена тавичка около 15 минути в умерена фурна. Сервираме ястието студено и със зелена салата....

Веган луканка

Веган луканка

смес за луканка. Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се оставя още няколко дни, като се обръща, за да доизсъхне....

Чорбаджийска луканка

Чорбаджийска луканка

Смляното два пъти месо разделете на две части. Едната поръсете с подправките, а с другата застелете първата. Оставете каймата така за едно...

Зимна луканка

Зимна луканка

продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме да съхнат на проветливо място. След около 10-15 дни са готови за консумация....

Копривщенска луканка

Копривщенска луканка

Вземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра...

Смядовска луканка

Смядовска луканка

1

говежди черва. През 35-40 см се отрязват отделните луканки. Завързват се в краищата с дебел канап и се провесват на хладно и проветриво място...

Селска луканка

Селска луканка

1

прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване. Претегляте солта на електронно кантарче и прибавяте всички изброени подправки. Омесвате...

3.4
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: