Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне Лютивка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Нека поври още и щом прекарате пръст по лъжицата и остане следа, лютивката е готова. Махнете от котлона и по желание добавете накълцан магданоз....

1

Измиваме чушките. Режем на парчета лютите чушлета с ръкавици, за да не ни пари на пръстите. Почистваме от семките големите чушки и режем на едро....

2

С готовата лютика се залива пуешкото месо. По желание се украсява с маслини и босилек....

Изпичаме чушките добре и ги поставяме в найлонова торбичка, за да се задушат и обелят по-лесно. След като ги почистим ги нарязваме на ситно или ги...

Обелват се картофи, моркови, лук и тиквичката. Нарязват се на парчета, заливаме с вода, колкото да са покрити, и сваряваме до готовност.
Отцеждат...

1

При този вид нашенска лютика при приготвянето не се добавят подправки, а след като се отворят през зимата, добавяте подправки - каквито ви харесват...

Всичко се обърква с чукалото, като отново се притрива домашната лютика....

Поръсете вече свалената от котлона лютика с пилешко с наситнен магданоз....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 9
53
45
30
21
10
Дай твоята оценка: