Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пържени Питки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Разделяме тестото на топки с големината на шепичка, разточваме ги да се получат плоски кръгчета.
С помощта на виличка слагаме слой кайма* по средата...

Преди да ги изпържим, отгоре дупчим на няколко места питките и ги пържим до готовност.
Източник: Ани Христова от Кулинарната мрежа...

Загрява се олио на 4 степен, пържим питките от двете страни до златисто.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината....

Малките питки се пържат в загрято олио докато станат златисти.
Малките содени питки са много вкусни....

Оставяме ги на страни питките. Сгорещяваме олио в тиган на котлона и пържим питките от двете страни....

Пържим питките на не много силен огън после хапваме с айран.
Пържените питки със сирене са много вкусни....

2

2

От указаните продукти се меси тесто. Замесеното тесто се разделя на топки по 150 грама.
Оставят се да втасат, след което с мазна ръка се разтеглят...
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: