Родопски Кешкек

Прегледай всички 12 кулинарни идеи относно родопски кешкек в Готвач.бг.
Кешкюл
Кешкюл
2
В тенджера се поставят всички продукти без маслото и тези за поръсване, разбъркват се добре и тенджерата се поставя на огъня. С непрекъснато...
Арменски Кешкек
Арменски Кешкек
върху всяка поднесена порция кешкек. Поръсва се с червен пипер. Източник: Ани Шакарян Това е традиционно обредно арменско ястие, състоящо се...
Сладък Кешкек
Сладък Кешкек
Булгурът/груханата пшеница се почиства, измива в няколко води и се накисват за няколко часа във вода или за 1 нощ. Поставя се тенджера с...
Кешкек с Булгур
Кешкек с Булгур
червен пипер и щипка кимион, сваляме от котлона. С получената запръжка с лъжица се залива кешкекът и сервираме веднага. Много е вкусно....
Родопки
Родопки
краищата стърчат без салам, ги отстранявате и затваряте. Направете ги всички по този начин. На 1 кг брашно излизат около 15-18 родопки. В ...
Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)
Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)
Груханата пшеница се измива добре и се оставя да престои едно денонощие във вода. На следващия ден в дълбока тенджера се слага около 2...
Родопски клин
Родопски клин
3
плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло. Изпечете родопския ...
Родопски Голеник
Родопски Голеник
Почистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза с малко вода. Оставяме така да къкри, докато...
Родопски гюзлеми
Родопски гюзлеми
дълбок съд, отново намазвайте с четка с мазнината и покривайте съда, за да омекват. 7. Поднесете топли с чаша айрян. *Родопските гюзлеми...
Родопски кюфтета
Родопски кюфтета
1
Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо...
Родопски колаци
Родопски колаци
12
Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по...
Родопски сармички
Родопски сармички
2
завивайте стегнати сармички. Покрийте дъното на тенджерата с парчета зелеви листа и подреждайте отгоре родопските сарми. Между отделните редове...

Рейтинг

3.3
Общо 8 гласували
5 3
4 1
3 0
2 3
1 1
Дай твоята оценка: