Туршия Шипка

Разгледай всички 74 кулинарни идеи относно туршия шипка в Готвач.бг.
Туршия от Джулюнска шипкаТуршия от Джулюнска шипкаИзмиваме чушките, отстраняваме дръжките им и ги надупчваме на няколко места с острието на ножа. Почистените моркови режем на колелца, а лукчетата...
Бяла шипкаБяла шипкаБялата шипка се измива и се дупчи с игла на няколко места....
Газирана шипкаГазирана шипкаНатъпчете чушките шипка заедно с почистени скилидки чесън. Щом напълните бурканите притиснете хубаво и долейте с вода догоре....
Маринована шипкаМаринована шипкаНачукайте морската сол, пресейте я и я пуснете в предварително смесените олио, захар и оцет, за да се разтвори. Счукайте скилидките чесън на кашичка...
Сладко от шипкаСладко от шипкаСрежете шипките по дължина. Махнете въхчетата и семките и кипнете в малко вода. Изхвърлете първите три води. Разтворете захарта в 1 л вода, добавете...
Грис с шипкаГрис с шипкаВари се прясното мляко. Като заври, се добавя захарта и се бърка до разтопяване. След това се добавя грис и се разбърква до сгъстяване, но не...
Шипка в саламураШипка в саламураИзчистете дръжките на чушлетата и игла ги надупчете на няколко места. Нарежете морковите на кръгчета. Редете в бурканите чушлета и моркови, а...
Люта Шипка в БурканиЛюта Шипка в БурканиВ голяма тенджера разтваряме оцета със захарта, прибавяме и останалите подправки. Измиваме чушките, изрязваме края на дръжките, подсушаваме и леко...
Сурова Шипка в бурканиСурова Шипка в бурканиТуршията не се изварява. Готова е за консумация след около месец....
Стерилизирани люти чушки шипкаСтерилизирани люти чушки шипкаДозата е за буркан с вместимост 800 г. На дъното му се слагат черен пипер, дафинов лист, копър, захарта, солта, аспирините и няколко скилидки чесън...
Чушки шипка с пресен чесънЧушки шипка с пресен чесънЧушлетата се изпичат добре. След това се поставят в плик за около 7 -8 минути, за да се задушат и след това се обелват по желание. Посоляват...
Печени чушлета шипка с чесънПечени чушлета шипка с чесънЧушлетата се почистват и изпичат. Обелват се и се посоляват. Овкусяват се със сол, олио, оцет и нарязан чесън. По желание може да се добави...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: