Френски козунак

Френски козунак

0

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя...

1

Френски Козунак

Прегледай всички 12 авторски предложения за френски козунак в Готвач.бг.
Козунак

Козунак

9

3 фитила сплетете 1 козунак на плитка. По желание във фитилите може да сложите ядки, гъсто сладко, портокалови корички, сушени плодове и т.н...

Козунаци

Козунаци

4

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Класически козунак

Класически козунак

2

цялото тесто може да приготвите един голям вместо 2 по-малки козунака. Разбийте жълтъка с малко олио и намажете отгоре козунаците. Оставете пак...

Паниран козунак

Паниран козунак

2

сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода. Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана....

Домашен козунак

Домашен козунак

4

намажете с разбит белтък и по желание поръсете с кристална захар, нарязани ядки и т.н. Сложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....

Маков козунак

Маков козунак

. Прекрасен и много пухкав козунак, който ще се превърне в краля на вашата Великденска трапеза. Хубав празник и да ви е сладко!...

Неизсъхващ козунак

Неизсъхващ козунак

2

Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се...

Пълнен козунак

Пълнен козунак

1

Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно...

Козунак Искра

Козунак Искра

3

6 топчета (по 160 г) и оплитаме два козунака. Оставяме да втасат, намазваме с белтък и поръсваме обилно със захар. Печем в студена фурна и...

Козунак Бриош

Козунак Бриош

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте съда със стреч фолио и оставете...

Великденски козунак

Великденски козунак

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: