Ястия в Глинен Гювеч

Прегледай всички 31 авторски предложения относно ястия в глинен гювеч в Готвач.бг.
Месо от глиган в глинен гювеч
Месо от глиган в глинен гювеч
Месото се нарязва на парчета /с големината на свит юмрук/. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда на дъното на намазан с олио глинен...
Боб в глинен гювеч
Боб в глинен гювеч
пръста над тях. Затваряте капака и слагате боба в гърне във фурната за 3 часа на 180 градуса. Този боб в глинен гювеч е уникална ...
Сармички в глинен гювеч
Сармички в глинен гювеч
от каймата топчета, като тяхната големина определяме според ширината но листото. На дъното на гювеча сипваме от останалата растителна мазнина...
Агнешко в глинен гювеч
Агнешко в глинен гювеч
3
булгурът и нарязаните зелени подправки, малко сол и се залива с топла вода. Сместа се изсипва в широк глинен гювеч. Всеки къс месо се...
Гювеч в глинен съд
Гювеч в глинен съд
4
сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса. Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен ...
Караджови сарми в глинен гювеч
Караджови сарми в глинен гювеч
пипер, куркума, чубрица, индийско орехче /или подправки по желание/. Завийте на голяма стегната сарма. Наредете в глинен гювеч /керамичен ...
Свински кебап в глинен гювеч
Свински кебап в глинен гювеч
. Добавете нарязаното свинско месо на късчета. Разбъркайте и след като месото се запържи, свалете съда откотлона. Изсипете кебапа в глинен ...
Селски огретен в глинен гювеч
Селски огретен в глинен гювеч
1
Гювечът го подмазваме с масло. Картофите ги обелваме, измиваме след това ги нарязваме на кръгчета овкусяваме ги със сол и черен пипер и го...
Пилешки бутчета с картофи в глинен гювеч
Пилешки бутчета с картофи в глинен гювеч
се измиват, ако са дребни, се оставят цели, ако са едри се режат на половинки или четвъртинки. Зеленчуците се прехвърлят в гювеч, поръсват се с...
Кюфтенца със сос в глинен гювеч
Кюфтенца със сос в глинен гювеч
загрятата мазнина. Вече готови се поставят в глинено гърне. За соса: Лукът се нарязва ситно и се запържва в малко олио, после му се...
Свински джолан със зеленчуци в глинен гювеч
Свински джолан със зеленчуци в глинен гювеч
задушават нарязаните зеленчуци. Добавят се подправките и се доливат 3 ч.ч.вода. Нарежда се месото в глинен гювеч, добавя се зеленчуковата ...
Джолан с прясно зеле в глинен гювеч
Джолан с прясно зеле в глинен гювеч
Джоланите се почистват от ципи и се измиват, попиват се с домакинска хартия или кърпа. В голям гювеч се слагат джоланите, 40 мл от олиото и...

Рейтинг

4
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: