Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни хинкали
Когато налепите домашните хинкали, може да замразите част от тях, за да имате под ръка готови за варене винаги, когато ви се хапва нещо вкусно....
Домашни солетиВ купа смесете водата със зехтина и солта на вкус.
Към течните съставки добавете предварително пресятото брашно.
С ръка замесете еластично...
1
Домашни гевречетаИзсипете брашното върху кухненския плот. Направете кладенче и сложете всички продукти за тестото.
Натрошете маята (ако искате, може да я разтворите...
1
Домашни ОрехчетаЗамесваме си тестото. Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.
Печем си орехчетата в пресата на котлона....
6
Домашни дюнериНакълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото...
29
Домашни Гироси
Месото се нарязва на филии, дебели 1 см и се намазват със смес от подправки и олио (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре...
Домашни донътиТестото правя, като в кухненски робот поставям всички продукти
и там си омесвам хубаво и еластично тесто - за 10-ина минути.
След това покривам...
2
Домашни КренвиршкиРазтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да втаса на топло.
Пресейте брашното и направете кладенче...
2
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
51
44
31
21
10
Дай твоята оценка: