Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грис хайверМоже да го използвате за гарнитура към леки ястия или за сандвичи, както съм направила аз.
Бон Апети!...
Каша от грис
Първо приготвяме овесеното мляко, като накисваме фините овесени ядки в изворната вода и след 10-15 минути смиламе с пасатор или в блендер. Не е нужно...
Гръцки грис кремчетаРазбийте жълтъците с пудрата захар до побеляване. Налейте при тях млякото и ваниловата есенция.
Поставете всичко на котлона при умерен огън и...
5
Класическа грис халваВ тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона...
3
Нежни грис пастички
За Нежни грис пастички първо разделете белтъци от жълтъци. Сложете ги в две купи. Жълтъците разбийте с 1/4 от захарта до пухкав бял крем. Белтъците...
Шарена грис халваВ тенджера сипваме водата и захарта.
Оставяме да ври за малко докато се стопи захарта и се сгъсти сиропът.
В дълбок тиган на котлона слагаме...
1
Палачинки с грис
Сипете пшеничения грис при млякото (студено или на стайна температура). Добавете солта и захарта и сложете на котлона, като разбивате постоянно с...
Мляко с грис
Прясното мляко сложете в подходящ съд на котлона да се затопли, след като започне да завира, добавете захарта и бъркайте енергично, да се разтопи....
Десерт с грисСмесват се водата с захарта. Вари се докато се получи сладък сироп.
В подходящо тиганче си слагаме маслото и го размекваме на котлона.
Грисът...
1
Сладки с грисВ касерола сложете водата и захарта на котлона. Изчакайте да заври и варете 10 минути. Махнете от котлона и добавете резен лимон и изстискайте сока...
1
Гръцки грис десерт
Започнете със сиропа, за целта обединете всички съставки за него и след като заври, варите 5 минути.
В голям тиган с незалепващо покритие разтопете...
Двуцветна грис халва
Започнете със сиропа, смесете захарта и водата в тенджера, поставете на котлона и оставете да заври.
Добавете ванилийките, разбъркайте и оставете...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка: