Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бамя с Доматен сос
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
![Бамя с доматен сос](/files/lib/250x250/bamyadomatiluk3.webp)
![Панирана бамя с млечен сос](/files/lib/250x250/bamya-pane4.webp)
За соса:
Разбиваме киселото мляко с майонезата, пресования чесън, солта и копъра и сервираме соса заедно с готовата бамя....
![Стерилизирана бамя](/files/lib/250x250/bamya-mandja3.webp)
2
![Пържена бамя](/files/lib/250x250/okra-fried.webp)
Изпържете бамята в сгорещена мазнина до приятен загар - пускайте и вадете бамята с решетъчна лъжица....
![Кисела бамя](/files/lib/250x250/preserved-garlic-okra.webp)
1
![Маринована Бамя](/files/lib/250x250/nopic.webp)
Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре.
Между бамята поставяме скилидките чесън....
![Консервирана Бамя](/files/lib/250x250/okra-onion-jars.webp)
1
![Панирана бамя](/files/lib/250x250/paniranabamya.webp)
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути....
![Пиле с бамя](/files/lib/250x250/pilebamya.webp)
Наливаме смесено с малко вода доматено пюре.
Варим соса и когато се сгъсти, посоляваме на вкус....
![Туршия от бамя](/files/lib/250x250/turshia-bamya.webp)
1
![Туршия с бамя](/files/lib/250x250/turshiqbamq.webp)
1
![Пикантна задушена бамя](/files/lib/250x250/okra-tomato.webp)
Разредете запръжката с бульона, добавете бамята и варете под похлупак около 20 минути на умерен огън до омекването ѝ....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: