Gotvach.bg»Избрани Колекции»Вкусна Манджа с Бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лятна манджа с бамяТози вид лятна манджа с бамя можем да затворим в буркани и да вдигнем за зимата, а може и за бърза консумация....
Лесна Манджа с Бамя
Бамята се почиства и се нарязва на половинки. Ползвайте малка бамя.
Запържете в олиото за кратко, добавете лука, моркова и чушката и 50 мл вода...
Манджа с бамя от консерва
Гответе манджата още 20 минути.
Накрая сложете ситно нарязан пресен магданоз.
Манджата с бамя от консерва е готова....
Пилешка манджа с бамя и картофи
Добавете към лятната манджа и разбъркайте.
Гответе пилешката манджа с бамя и картофи още 5 мин. и поднесете, поръсена с магданоз....
Консервирана БамяЗа един буркан от 800 мл.
Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.
Нареждате бамята и прибавяте...
1
Стерилизирана бамяЗадължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена.
Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете...
2
Маринована Бамя
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки.
Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да...
Кисела бамяИзберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко.
На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и...
1
Пържена бамя
Измийте бамята, махнете дръжките и я подсушете. Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути.
След това...
Панирана бамя
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за...
Пиле с бамя
Измиваме пилето и нарязваме на порции.
Бамята почистваме и накисваме в оцет (1 ч.ч.) и вода (2 ч.ч.) за 30 минути. Порциите пиле изпържваме в...
Туршия от бамяБамята се изчиства от дръжките и ако е по-едра се нарязва на парчета. Измива се обилно с вода и сол.
Нарежда се в бурканчетата, като между бамята...
1
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: