Gotvach.bg»Избрани Колекции»Вкусна Постна Яхния
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Изчистваме, измиваме и нарязваме на дребно лукa. Задушаваме го с мазнината и малко вода, докато омекне. Накрая прибавяме червения пипер и разбъркваме...

Надребняваме почистения лук и го поставяме в тенджера. Добавяме нарязаните морков и чушка, слагаме и чесъна.
Подправяме със сол и олио, след което...

В дълбок съд наливаме олиото, добавяме ситно нарязания лук, пипер, морков.
Леко запържваме, добавяме червен смлян пипер и брашно, наливаме 100...

Разтворете брашното в малко вода и изсипете на тънка струйка с непрекъснато бъркане, като може да добавите още, ако предпочитате много гъста яхния...

В дълбок тиган нагорещяваме олио.
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Запържваме ги. През това време нарязваме на кубчета моркова и...

Картофите и тиквичката се почистват и нарязват на едри парчета, двата вида лук се нарязват на ситно.
Загрява се олио в тенджерка и запържваме нарязания...

Малко преди яхнията да стане готова се слага размитото с малко вода пюре. Готовата яхния се застройва с малко кисело мляко и жълтъците....

Преди сваляне яхнията се поръсва с магданоза.
Постната яхния от зелен фасул е готова....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: