Gotvach.bg»Избрани Колекции»Здравословни Пуканки с Амарант
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Амаранта го накисваме за 6 часа. След това го сваряваме.
В тиган с малко зехтин задушаваме първо лука, нарязан на полумесци....

Днес ви представям моя вариант на сладка каша със семена на амарант и фурми.
Първа стъпка е да се свари амарантът....

Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта....

Смесете сухите и течните съставки, добавете охладения амарант и разбъркайте добре....

Като заври водата, слагаме амаранта да се вари заедно със солта за около 25 минути....

Нежна и здравословна сладка каша от амарант, с пчелен мед и извара. Подходяща храна за бебета!
Чудно Вкусно!...

Амарантът се познава по ярко оцветените листа.
Употребата на амарант зависи от вида и сорта му....

В незалепващ тиган с малко зехтин се запича тиквичката след което се добавят и амарантът и киноата....
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: