Gotvach.bg»Избрани Колекции»Какаова Глазура с Мляко
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


С получена какаова глазура могат да се поливат торти, кексове и други тестени десерти....

Приготвяне на глазурата:
Какаото и захарта се смесват с малко вода и се оставя да заври. Ври на слаб огън, докато се сгъсти малко....

След като е готово го оставяме да изстине и приготвяме глазурата.
В съд на слаб котлон се смесват какаото, маслото, млякото и захарта....

След като се опече, оставяме да изстине и заливаме с горещата глазура, която се вари на слаб огън....

Може да се добави още прясно мляко, до желаната гъстота на глазурата....

Разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла кремава консистенция, добавете олиото до пълното му поемане, накрая сложете киселото мляко....

Прибавяме прясното мляко, какаото и есенцията и разбъркваме хубаво до получаване на гладка маса. Варим около 10-12 мин. до леко сгъстяване....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: